Radikal’den Ömer Şahin, Gezi Parkı eylemleri ile Ankara’da başlayan polis şiddetine ve çatışma ortamına dikkati çekerek, bu süreçte ‘sessizliğini koruyan’ Vali Alaaddin Yüksel’in durumunu yazdı.

‘Kayıpları oynayan’ Vali Yüksel’in olayları ‘mobese’den izlediği yönündeki iddiaları aktaran Şahin, “Gezi Parkı eylemlerinin merkez üssü İstanbul, şiddet üssü Ankara'ydı. Ancak Vali Alaaddin Yüksel tam bir '#susanadam' rolü üstlendi,” dedi.

İSTANBUL VALİSİ TWİTÇİ VE 'ROMANTİK'Tİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun, süreç içerisinde twit üstüne twit attığını ve ‘romantizm’ yüklü olduğunu belirten Şahin, İzmir Valisi’nin de bazı konulara açıklık getirmek için ekranlarda göründüğünü kaydetti.

SARISÜLÜK ANKARA'DAKİ GÖSTERİLERDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Gösterilen Ankara’da İstanbul’dan daha şiddetli geçtiğini söyleyen Ömer Şahin, “Ethem Sarısülük eylem sırasında öldürüldü. Onlarca insan yaralandı. Binlerce insan biber gazı yedi. Kuğulu Park Ankara’nın Gezi Parkı’ydı. Her gece binlerce insan birikti. Kennedy Caddesi’ne barikatlar kuruldu. Kızılay kitlesel gösteri merkeziydi. Şırnak’ta yaşayanlara bile ‘Ne olacak bu batının hali?’ dedirtecek sahneler yaşandı,” diye aktardığı yazısında, “Bunca şeyi gören gözler belki de en çok görülmesi gereken ismi göremedi: Ankara Valisi Alaaddin Yüksel kayıpları oynadı,” dedi.

VALİ NEDEN 'SUSANADAM' OLDU?

Bu konunun son günlerde Ankara’da konuşulduğunu söyleyen Şahin, “Soru basit: Vali Bey neden ‘#susanadam’ oldu? Soru tek ama yorumlar muhtelif,” diye belirterek, bu muhtelif yorumları da şöyle sıraladı:

“Kimileri, siyasetin merkezi olan Ankara’da açıklamaların zaten hükümet tarafından yapıldığını, bu yüzden valinin ön plana çıkmadığını söylüyor. Bazıları da Vali’nin tarz ve tercihinin ‘görünmekten çok iş yapmak olduğunu’, bu yüzden sustuğunu savunuyor. Gerçek sebep nedir bilemiyoruz. Bizim bildiğimiz Vali’nin bu süreç içerisinde gelişmeleri merkezden MOBESE kameralarıyla takip ettiği. Hatta, iki-üç gün evine gitmeyip sabaha kadar valilikte çalıştığı….”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.