Ankara Valiliği, CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR’ları davası kapsamında 25 yıl hapis cezası alması ve "kaçma" şüphesiyle tutuklanmasına karar verilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurduğu "adalet" yürüyüşüne ilişkin açıklama yaptı.

Ankara Valiliği'nden yapılan yürüyüşe ilişkin uyarıların bulunduğu açıklamada "CHP'nin İstanbul'a yapacağı yürüyüşte alınacak kurallara uyulması zorunlu. Korteje makul sayıda kişi katılabilecek. Güzergâh üzerinde miting düzenlenemeyecek" dendi.  

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  

"Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur. Katılımcılar, Güvenpark'taki toplanma alanına üst araması yapılarak alınacaktır.

Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir. İl merkezinden sonra yürüyüşe devam edecek olanlar, güvenlik kuvvetlerince kendilerinin tanınabilmesi ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için pazu bandı, yelek ve yaka kartı kullanacaktır."   

Açıklamada, yürüyüş güzergahı olarak Ankara ili sınırları içinde E-5 Karayolu güzergahının takip edileceği duyuruldu.

Güzergahta bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılamayacağı vurgulandı.  Yürüyüş sırasında varsa kaldırımlar, yoksa banketlerin kullanılacağı bildirilen açıklamada, taşıtların seyrine mani olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilemeyeceği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, katılımcıların can güvenliği ve trafik düzeninin sağlanması için hava kararmadan önce yürüyüşün günlük olarak sonlandırılacağı aktarıldı.