Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin (Mülkiye) 80 yıllık geleneksel İnek Bayramı yasaklandı. Yasağın ardından, İnek Bayramı kutlamaları için kampüse getirilen stant ve ses sitemleri geri çevrildi. Çankaya Belediyesi’nin gönderdiği araç ve malzemeler de Cebeci Kampüsü’ne alınmadı.

Gazete Duvar’ın haberine göre geçtiğimiz günlerde İnek Bayramı ile ilgili sosyal medyada kampanya başlatılmış ve yapılan haberlerde ‘öğrencilerin dine hakaret ettiği’ öne sürülmüştü. Yasak kararının açıklanmasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı konuyla ilgili tepkilerini dile getirdi.

"GÜVENLİK TEHDİDİ” GEREKÇESİ 

SBF Dekanlığı’ndan gönderilen yazıda ise İnek Bayramı’nın yasaklandığı açıklandı. Kararın “güvenlik tehdidi” gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Mesajda, “Rektörlüğümüze ulaşan çeşitli güvenlik tehditlerine dair bazı  duyumlar sebebiyle, Üniversitemiz Cebeci Yerleşkesinde 02-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında bilimsel ve akademik etkinlikler dışındaki hiçbir faaliyete izin verilmeyeceği Ankara Üniversitesi Rektörlüğünce bildirilmiştir. Bu nedenle, 04-05 Mayıs 2017 tarihleri için planlanan İnek Bayramı yapılamayacaktır. Bilgilerinize sunarız” denildi.