Ankara Büyükşehir Belediye’sinin ASKİ Spor Salonu'ndaki Büyük Ankara Sirki'ndeki gösterilerde hayvanlı bölümlerin kaldırılmasını talep edenler, konuya karşı tepkilerini dile getirmek için imza kampanyası başlatmıştı.

İnternet üzerinden başlatılan imza kampanyası faks, e-posta ve telefon yoluyla yetkililere iletildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden taleplere karşılık alamayan kampanya katılımcıları, yarın saat 10.30'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yürüyeceğini duyurdu.

26 Kasım Pazartesi günü saat 10.30'da Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlık binası önünde basın açıklaması yapacağını duyuran eylemciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşmek için girişimde bulunmayı amaçlıyor.

İMZA SAYISI 5 BİN'E YAKLAŞMIŞ DURUMDA

Kampanyada toplanan imza sayısı 5.000'e yaklaşmış durumda.  Kampanya katılımcıları imzalarını Gökçek'e teslim edip, taleplerini yüz yüze dile getirmek istiyor.

Amaç ise "Hem hayvan hakları evrensel bildirgesine hem de Türkiye'deki mevcut hayvan hakları kanununa aykırı olan sirk hayvanlarına yönelik işkence içerikli eğitime karşı belediyeden mevcut sirkteki hayvanlı gösterilerin iptal edilmesi ve Ankara'da bir daha hayvanlı sirk açılmaması konusunda söz alabilmek," olarak belirtiliyor.

Kampanyayı yürütenler hayvan hakları için eyleme katılım çağrısı yapıyor. (Demokrat Haber/BA)