Atatürk’ün resmi görüşmelerini yürüttüğü, Cumhuriyet baloları ile ünlü Ankara Palas, Cumhurbaşkanlığı’na devredildi. 

Sinan Tartanoğlu'nun Cumhuriyet'te yer alan haberine göre 1927’de hizmete açıldığında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Doğudan batıya açılan pencere” ifadeleri ile tanımladığı, resmi görüşmelerini yürüttüğü, Cumhuriyet baloları ile ünlü Ankara Palas, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile Cumhurbaşkanlığı’na devredildi.

Ankara Palas’ın binası ve üzerinde bulunduğu arazi Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edildi, Dışişleri Bakanlığı’nın elindeki işletmesi ise kapatıldı.

1983’ten bu yana Devlet Konukevi olarak kullanılan bina artık Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Milli Saraylar İdaresi’nin emrine verilecek.

Başkanlık sistemi ile birlikte TBMM’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilen saray, müze, köşk, kasır ve fabrikaların yönetildiği Milli Saraylar İdaresi’nin kuruluş kararnamesinde, 1.5 yıl sonra bir değişiklik daha yapıldı. 

Kuruluş kararnamesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınarak Saray ’a devredilen Cumhuriyet’in ilan edildiği 1. TBMM binası, yeni kararname ile Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi’nin görev alanından çıkarıldı. 1. TBMM binası yerine, 1927’de hizmete açıldığında Atatürk’ün “Doğudan batıya açılan pencere” olarak nitelediği, 1983 yılından bugüne de Devlet Konukevi olarak hizmet veren Ankara Palas ise Dışişleri Bakanlığı uhdesinden alınarak Cumhurbaşkanlığı’da devredildi.