Antalya'nın Alanya İlçesi'nde adliye önünde, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen, aralarında avukatların da bulunduğu gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Ankara'da 97 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı saldırıya ilişkin basın açıklaması yapmak isteyen Alanya Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi yaklaşık 30 avukat ve avukatlara destek için gelen 150 kişilik grup, Alanya Adliyesi önünde toplandı. Çevrede önlem alan polis, 'savcılıktan izin alınmadığı' gerekçesiyle basın açıklaması yapılmasına izin vermedi. Grubun açıklama yapmak istemesi üzerine polis biber gazıyla müdahale etti. Yaşanan arbedede bir sivil polis aracının camı kırılırken, çok sayıda gösterici ve polis biber gazından etkilendi.

Olayların büyümesi ihtimaline karşı adliye önünde Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) hazır bekletildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nden de destek kuvvet istendi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınarak çevik kuvvet midibüsüyle emniyete götürülürken, avukatların adliye önündeki bekleyişi ise sürüyor