10 Ekim Ankara Garı Katliamı'nda yaralanan Mustafa Budak, 20 aylık yaşam mücadelesinin ardından bu sabah yaşamını yitirdi.

10 Ekim 2015'te DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin Ankara Tren Garı'nda düzenlemek istediği Barış Mitingine yönelik IŞİD'in gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucu 101 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Mitinge katılmak için İzmir'den Ankara'ya gelen ve saldırıda yaralanan Mustafa Budak, 20 aydır hastanede tedavi görüyordu. Budak, son 1,5 aydır Menemen Özel Seda Hastanesi'nde yoğun bakımda kalıyordu.

Bombalı saldırıda Budak'ın vücuduna şarapnel parçası gelmiş ve felç kalmıştı. Budak'ın cenazesinin bugün İzmir Limontepe'deki Eyüp Ensari Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği üyesi İhsan Seyhan, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar olarak Budak'ın ailesine baş sağlığı dilediklerini söyledi.

Seyhan, katliamda hayatını kaybedenlerin sayısının 102'ye çıktığını hatırlatarak, “101 kişi için adalet mücadelesi veriyorduk, artık 102 kişi için vereceğiz. Acımız yeniden tazelendi” dedi.

(Kaynak: Evrensel)