İstanbul Üniversitesi yönetimi, Ankara Katliamı’nda  yaralanan ve hâlâ tedavi gören Emek Gençliği üyesi Uğur Erman Karakoç’a katliamdan önceki bir tarihte afiş astığı gerekçesiyle soruşturma açtı.

Karakoç, sol bacağını kullanamadığı için okula ifade vermeye gidemedi, okul yönetimi savunmasını almadığı halde Karakoç’a ceza verdi.

Eren Yılmaz’ın Evrensel’de yer alan haberine göre, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Hititoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Uğur Erman Karakoç, 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yapılan bombalı saldırıda yaralandı.

Sol bacağına şarapnel isabet eden Karakoç’un baldırındaki damarlar parçalandı.

On gün öncesine kadar Ankara Numune hastanesinde tedavi gören ve 8 tane ameliyat geçiren Karakoç hâlâ fizik tedavi görüyor ve sol bacağını kullanamıyor.

SAVUNMA BİLE ALMADILAR

Karakoç’a 30 Eylül 2015’te okul duvarlarına izinsiz afiş astığı gerekçesiyle Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından soruşturma açıldı.

Soruşturma, Karakoç’un savunması alınmadan sonuçlandırıldı ve uyarı cezası verildi.

Sağlık durumunun ifade vermek için uygun olmadığını, Ankara’daki hastanede tedavi gördüğünü Soruşturma Kuruluna da belirten ve savunması için ek süre isteyen Karakoç’a ek süre hakkı da tanınmadı.

Üstelik üniversite Karakoç’a, Ankara’da tedavi gördüğü süre içinde toplam 3 tane soruşturma açtı.

‘DERSİME BİLE GİDEMİYORUM’

Verilen cezanın hukuksuz olduğunu söyleyen Karakoç, “Yaralanmışım, okula dersime bile gidemiyorum, savunma yapamadığım halde böyle bir ceza veriliyor. Sağ olsunlar okula gidemediğim dönemde beni unutmadıklarını göstermiş oldular” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

‘İTİRAZ EDECEĞİZ’

Verilen ceza ile ilgili Uğur Erman Karakoç’un avukatı Özcan Karakoç da, “Savunma almadan ve ek süre tanımadan karar verilmiş. Disiplin cezasını verdikleri madde ise Disiplin Yönetmeliği’nin 5/c maddesi. Bu maddeye göre verilebilecek ceza ‘Kınama’ iken, Karakoç’a bir üst ceza olan ‘Uyarma’ cezası verildi. Karara itiraz edeceğiz” dedi.