Ankara Katliamı’nın birinci haftasında, hayatını kaybedenler başta katliamın yaşandığı Ankara olmak üzere birçok ilde anıldı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) çağrısıyla patlamanın gerçekleştiği Ankara Garı önünde toplananlar “Yastayız, isyandayız, unutturmayacağız” yazılı siyah bir pankart ve öldürülenlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Figen Yüksekdağ, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Halkevleri üyeleri ve CHP’lilerin yanısıra katliamda yaşamını yitirenlerden Korkmaz Tedik, Gökmen Dalmaç, İsmail Kızılçay’ın aileleri de katıldı.

Saat 10.04’te yaşamını yitirenler için saygı duruşunun ardından sonra oturma eylemine geçildi. Oturma eyleminin ardından anma son buldu.