Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler için Kadıköy’de düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı anma etkinliğinde konuşan İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Sözcüsü Mehmet Emin Kırşanoğlu, katliamla demokrasi ve barış talebinin kanla bastırmaya çalışıldığını söyledi. 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Ankara Katliamı'nın 5'inci yılında yaşamını yitirenleri anmak amacıyla CHP Kadıköy ilçe binasından Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyüş yapmak istedi.  

Parti binasını abluka altına alan polis, yürüyüşe izin vermedi. Kitle polis barikatlarını aşarak, İskele Meydan'ına yürüdü. Burada yapılan açıklamada Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sezai Temelli, Hüda Kaya, Dilşat Canbaz, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ile yüzlerce kişi katıldı. Açıklamada "Unutturmayacağız, affetmeyeceğiz" yazılı pankart açılırken, yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. Açıklamada sık sık "Katil İŞİD işbirlikçi AKP" ve "Gün gelecek devran dönecek katiller hesap verecek" sloganları atıldı. 
 
‘AKP KATLİAMDAN SORUMLU’
 
Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan 10 Ekim Dayanışma Derneği Başkanı ve katliamda yaşamını yitiren Dicle Deli'nin babası Faik Deli, 5 yıl önce akan kanın durması ve bozulan barışın yeniden tesisi için İstanbul’dan Ankara'ya gittiklerini söyledi. Katliamın üzerinden asırlar geçse de acısının soğumayacağını söyleyen Deli, "103 arkadaşımızın bayrağını bugün milyonlar taşıyor. Daha önce Roboski, Dersim, Sivas, Maraş var. Yine de bitiremediler, onlar katlettikçe biz çoğalıyoruz. Bu kadar katliamın nedeni korkmalarındadır. AKP Ankara katliamından sorumludur, işbirlikçidir" dedi.  
 
‘HESAP SORACAĞIZ’
 
HDP Milletvekili Sezai Temelli, katliamın hesabını sormak için bir araya geldiklerini söyledi. Ankara Katliamını önlemeyen, göz yumanlarında en az İŞİD kadar sorumlu olduğunu dile getiren Temelli, faşizme karşı birlik olup hesap soracaklarını kaydetti.   
 
‘BARIŞ TALEBİ KANLA BASTIRILDI’
 
İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Sözcüsü Mehmet Emin Kırşanoğlu, ortak basın metnini okudu. Kırşanoğlu, Ankara Katliamının insanca bir yaşamı hedef aldığını, demokrasi ve barış talebinin kanla bastırmaya çalışıldığını söyledi. Kırşanoğlu, "İktidarın katliam sonrası yaptığı açıklamalar katliamın planlı yapıldığının göstergesidir. Ankara Katliamı bir anma günü değil, mücadele günüdür. Bizde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu davanın İŞİD ile sınırlı olmadığını onların örgütlenmesini sağlayanların da olduğunu biliyoruz. Hepsinden hesap soracağız" diye konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı