Ankara Barosu’na bağlı bir avukat Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan eski Adalet Bakanı çalışanı olan müvekkilinin işkenceye maruz kaldığına dair baroya başvuruda bulundu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi nezarethanesinde tutulan müvekkilinin işkence gördüğüne dair anlatımlarını tutanak tutarak baroya sunan avukat müvekkilinin kendisinden ‘bir çözüm bulunmasını’ istediğini söyledi.

‘YÜZÜNE YUMRUKLA VURULDUĞUNU SÖYLEDİ’

Çok sayıda eski Adalet Bakanlığı çalışanları geçtiğimiz günlerde ‘FETÖ’ yapılanması kapsamında gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin tehdit edildiği, hakarete ve işkenceye maruz kaldığı iddiaları gündemdeki yerini korurken bir avukat gözaltında tutulan müvekkiliyle görüştü.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, müvekkilinin kendisine anlattıklarını tutanak altına alan avukat, Ankara Barosu İnsan Hakları Komisyonu’na başvuruda bulundu.

Baroya sunulan tutanakta gözaltında bulunan kişinin işkence gördüğü belirtildi. Avukatın sunduğu tutanakta işkenceye dair şu sözler yer aldı:

“Müvekkilimle yaptığım görüşmede gece boyunca kötü muameleye maruz bırakıldığını, ters kelepçe takılıp beşinci kata çıkartılarak iki saat diz  üstünde bekletildiğini, darp edildiğini itirafçı olması için ısrarla bir şeyler anlatmasını istediklerini, anlatmadığı için vücudunun çeşitli yerlerine tekme ve yüzüne yumrukla vurulduğunu söyledi.”

Avukat söz konusu tutanakta, müvekkilinin kendisinden yardım isteğinde bulunduğunu aktardı. Müvekkilinin işkence gördüğüne dair izlenimlerine de yer veren avukat şöyle devam etti:

“Müvekkilim yüzüne bir cisimle vurulduğunu ve kolunda kelepçenin tahribatını gözlemledim. Çok bitkindi. ‘Bu gece 12’den sonra tekrar alacaklarını sorgulamaya devam edeceklerini’ söyledi. Benden bir çözüm üretmemi istedi.”