Ankara'daki patlama sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi. Davutoğlu yaptığı ilk açıklamada, "Patlama sesi geldi, bakacağız" ifadesini kullandı.

Başbakan, patlama nedeniyle Brüksel ziyaretini de iptal etti.

Ankara'da güvenlik zirvesi toplandı.

Ankara’daki saldırı sonrası ilk resmi açıklama Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar tarafından yapıldı.

ANKARA VALİSİ'NDE İLK AÇIKLAMA

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.

İlk gelen bilgiler bir servis aracının patladığını birçok servis aracının yandığını, yaralı askeri personel olduğunu gösteriyor.

Kesin olmayan bilgilere göre ölü sayısı 11'e yaralı sayısı ise 20'ye yükseldi.

ADALET BAKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor" dedi.

Ömer Çelik’in, Twitter’dan yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor. Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz. Ama mücadele kararlılığımız daha da artıyor. Ülkemizi terörün teslim almasına müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte karşı duracağız. Gün, ‘Ben Türkiye’yim’ deme günüdür. Terör dehşet ortamı oluşturmak istiyor. Başta medyamızın yayınları olmak üzere hepimiz terörün dehşetin yaymasını engellemeliyiz. ‘Ben Türkiye’yim’ diyerek bu lanetli terör eylemine karşı birbirimize daha çok kenetleneceğiz.”