Ankara'da HDP Sincan İlçe Örgütü binasına, sabah saatlerinde giren 20 kişilik bir grup saldırıda bulundu.

DİHA'nın haberine göre; sabah saatlerinde ilçe yöneticilerinin binayı açmasının ardından binaya gelen 3 kişi bir müddet oturdu. İlerleyen dakikalarda ise partiye gelen 20 kişilik ülkücü grup ucunda demir bulunan sopalarla, saldırı gerçekleştirdi.

Parti binasında bulunan eşyalara zarar verildiği saldırıda, maddi hasar meydana geldi. Saldırı sırasında binada bulunan HDP Sincan İlçe Eş Başbakanı Akif Özaldı ile parti yöneticileri Hacı El, Ramazan El, Celal Katmankaya ve Sibel Yılmaz, çeşitli yerlerine aldıkları darp nedeniyle yaralandı.

Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmazken, hastanedeki tedavileri devam ediyor.

DUVARLARA ÇAKIROĞLU'NUN İSMİNİ YAZDILAR

Saldırıyı gerçekleştiren ülkücü grubun, parti binasının girişine kırmızı boyalarla İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada yaşamını yitiren ülkücü öğrenci Fırat Çakıroğlu'nun isminin yazdığı görüldü.

"POLİS, ÇAĞIRILDIĞI HALDE GELMEDİ"

Saldırı sırasında polisi aradığını kaydeden yöneticilerden Sibel Yılmaz, polislerin ekiplerinin orada olduğunu söylediğini ancak olaydan yarım saat sonra polisin saldırı yerine geldiğini kaydetti.

Saldırıyı gerçekleştiren grup ayrıca, partilileri "Sizi burada yaşatmayacağız" tehdidinde bulunduğu aktarıldı.

KOBANİ İÇİN TOPLANAN PARALARI ÇALDILAR

Kobani halkı ile dayanışmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan 4 bin 600 TL'ye de saldırıyı gerçekleştiren ülkücü grup tarafından el konulduğu belirtildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

KOCATEPE CAMİİ ÖNÜNDE DE HDP'YE KARŞI TOPLANDILAR

Öte yandan Kocatepe Cami önünde bir grup ülkücünün bir araya geldiği ve HDP Ankara İl Örgütü binasına doğru yürüyüşe geçeceği belirtilirken, parti binasının önünde çevik kuvvet polisleri tarafından önlem alındı.

Fotoğraflar: Yüksekova Haber