Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat- Sen), Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı tek kreşin Millet Bahçesi yapımı nedeniyle kapatıldığını açıkladı.

Kültür Sanat-Sen, “Koskoca Kültür ve Turizm Bakanlığı 100 çocuğa bakamayıp çalışanların kreşini ellerinden almıştır” dedi. Bakanlık yetkilileri ise şantiye alanına dönüşecek alandaki kreşin çocuklara uygun olmayacağı için kapatıldığını ve alternatif olarak sunulan kreşlerin ve binanın personel tarafından kabul edilmediğini açıkladı.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Kültür Bakanlığı’na bağlı tek kreşin olduğu AKM alanına Millet Bahçesi yapılacağı gerekçesiyle kreşin kapatıldığını belirten Kültür Sanat-Sen yaptığı yazılı açıklamada, “Koskoca Kültür ve Turizm Bakanlığı 100 çocuğa bakamayıp kreşlerini ellerinden almıştır. Geçmişten bugüne kamusal bir hak olan, aynı zamanda yıllardır temel toplu sözleşme başlıklarımızdan olan kreş talebimizin takipçisi olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Kreş haktır sosyal yardım değil. Kapatılan kreşimizin tekrar açılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerden edinilen bilgiye göre, yakın süreçte şantiye alanına dönüşecek kreşin kapatılma kararı çocukların sağlıklarını ve güvenliklerini tehdit etmemesi için alındı. AKM’ye yakın dört farklı devlet kurumuna ait kreşe kayıt yaptırılabileceğinin personele bildirildiğini açıklayan Bakanlık yetkilileri Cebeci’de, tahsis edilmesi planlanan bir binanın da personel tarafından uzak olduğu gerekçesiyle reddedildiğini savundu.