Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Yenimahalle ilçesinde kılavuz lokomotife çarptı. Kazanın gerçekleşme sebebine dair valilik, bakanlık ve ajanslardan farklı bilgiler gelirken 9 kişinin yaşamını yitirdiği 44 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, üçü makinist 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaza, 06.30 sıralarında Marşandiz istasyonunda meydana geldi. Ankara Valiliği konu hakkında yaptığı açıklamada YHT ile banliyö treninin çarpıştığını, Ulaştırma Bakanlığı da YHT'nin kontrol lokomotifine çarptığını ve 20 kişinin yaralandığını bildirdi. Bakanlık açıklamasında "Lokomotifin orada olmaması gerekiyordu" denildi.

'EKİPLERİMİZ HALA KURTARMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR'

Ankara Valiliği, kazada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, üçü ağır 51 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Vali Vasip Şahin de YHT'nin kılavuz diye tabir edilen kontrol lokomotifiyle çarpıştığını kaydetti. Ekiplerin, kazanın meydana gelmesinin hemen ardından olay yerine geldiklerini belirten Şahin, ''Ekiplerimiz hemen buraya sevk edildi. Ekiplerimiz hala kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Umudumuz daha fazla ölü sayısının olmaması" ifadesini kullandı.

''Ekiplerimizin çalışması neticelenince çok daha net ve kesin rakamı paylaşacağız'' diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

Şu anda 112, iftaiye, AFAD ekiplerimiz dört bir koldan süratle çalışıyorlar. Bulunan mevkide çalışmaların tek tek yürütülmesi gerektiği için arkadaşlar hassasiyet gösteriyorlar. Teknik incelme devam ediyor. Kazanın nedeni konusunda teknik inceleme yapıldıktan sonra arkadaşlarımız detaylı bilgiler verdiğinde sizlerle paylaşacağız.

AJANLASLAR , 'YHT'NİN ÜST GEÇİDE ÇARPTIĞINI GEÇMİŞTİ'

Kaza, ajanslar tarafından ilk olarak YHT'nin üst geçide çarpması sonucunda gerçekleştiği yönündeydi. Ajanslar, YHT'nin üst geçide çarptığını, üst geçidin de vagonların üzerine çöktüğünü bildirmişti. 

'ÜST GEÇİT TRENİN ÜSTÜNE ÇÖKTÜ' 

NTV muhabiri Serkan Kaya ise kazadan kurtulan yolcuların kendisine "Tren üst geçide çarpmadı, üst geçit trenin üstüne düştü" dediğini aktardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.