Ankara'da barış mitingini organize eden KESK, DİSK, TMMOB ve TTB gibi kurumların yanı sıra mitinge katılan kurumların temsilcilerinin yer aldığı Koordinasyon Komitesi, yarın katliamda hayatını kaybedenler için toplu anma ve uğurlama töreni düzenleyecek.

HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da katılacağı programa dair Koordinasyon Komitesi, "Yastayız, İsyandayız, Barışta Israrcıyız" başlığı ile yayınladığı açıklamada, programını şöyle açıkladı:

"Daha fazla kan akmasın, çocuklarımız yaşamlarını yitirmesin, daha fazla acı ve gözyaşı olmasın diye Ankara'da toplanan on binlerce barış savunucusunun ortasında alçakça patlatılan bombalarla 100'ün üzerinde yoldaşımız, arkadaşımız, canımız yaşamını yitirdi, yüzlercesi yaralandı.

Yastayız, isyandayız…

Bedeli ne olursa olsun barış ve demokrasi mücadelesinde ısrarcıyız...

Fail belli… İktidar ve saltanat peşinde koşanlar onlarca karanfilimize kıydılar…

Alçaklığa ve savaşa inat karanfillerimizle karanfillerimizi sonsuzluğa uğurlayacağız.

11 Ekim Pazar günü (yarın), saat 10.00'da miting çağırıcısı ve katılımcı kurum temsilcileriyle birlikte Ankara TCDD garı önünde, katliamın gerçekleştiği yere karanfillerimizi bırakacağız.

Saat 11.00'de Sıhhiye Meydanı'nda barış şehitlerimizi toplu anma ve uğurlama töreni gerçekleştireceğiz.

Yüreği barıştan yana atan tüm kesimleri karanfilleriyle beraber, saat 11.00'de Sıhhiye Meydanı'nda olmaya davet ediyoruz.

Barış şehitlerimiz illerde karanfillerle karşılanıp, on binlerle sonsuzluğa uğurlanacaktır.

Ayrıca barıştan yana olduğunu bildiğimiz ve inandığımız halklarımızı, tüm kesimleri Pazartesi ve Salı günleri yapacağımız greve katılmaya, hayatı durdurmaya çağırıyoruz." (DİHA)