Ankara’da OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile görevden alınan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın başlattığı açlık grevine destek vermek için oturma eylemi gerçekleştiren gruba müdahalede bulunan polis ekipleri, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara'da 20 civarında kişi, KHK ile çalıştıkları üniversiteden ihraç edilen Gülmen ve Özakça'nın başlattığı açlık grevine destek vermek için Yüksel Caddesi'nde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Polis ekipleri; türküler söyleyen ve protestolarını sürdüren eylemcilere Kabahatler Kanunu'na aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle eylemlerini sonlandırmaları gerektiğini söyledi.

Grubu dağıtmak için harekete geçen Çevik Kuvvet polisleri, mukavemette bulunan eylemcilere biber gazı sıkarak, yaka paça gözaltına aldı. Yapılan müdahale sonucunda 3 kişi gözaltına alındı. Müdahale sırasında fenalık geçiren yaşlı bir kadın, çevredeki vatandaşlar tarafından alandan uzaklaştırıldı. İhbar üzerine alana sevk edilen sağlık ekipleri, yaşlı kadını tedavi edilmek üzere ambulansla hastaneye götürdü.

Eylemcilerden arta kalan malzemeler polis ekiplerince toplandı.