Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği videosunu sosyal medyada yayınlayan ve büyük tepki toplayan kadın hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden S. İ. hakkında yakalama kararı da çıkardı.

Yapılan açıklamada, “Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medya’da yer alan şahıs ile ilgili olarak Ankara C.Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

S.İ., Anıtkabir’de çekip yayınladığı videosunda Atatürk’e hakaret ve küfür etmişti. Sosyal medyada yayınlanan ve büyük tepki alan videoda, Atatürk’ü sevmediğini söyleyen kadının aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı övdüğü görülüyor.

Videonun sosyal medyada yayınlanmasının ardından Twitter’da büyük tepki topladı. Yurttaşlar kadının tutuklanmasını istedi.

ÖZÜR DİLEDİ

Kadın, gelen tepkiler üzerine ikinci bir video yayınlayarak söz konusu videoyu bir kişiye tepki nedeniyle çektiğini, onun da videoyu yayınladığını söyledi ve özür diledi.