Fırat Haber Ajansı (ANF) PKK’nin askeri kanadı HPG tarafından çeşitli zamanlarda esir alınan askerlerin bayram mesajlarını yayınladı.

ANF’de Adil Kabaklı, Müslüm Altıntaş ve Asım Süleyman Sungur adlı üç askerin görüntülerine ve mesajlarına yer verildi.

Erzincan’da er olarak askerliğimi yaparken ATM’ye gittikten sonra esir alındığını söyleyen Adil Kabaklı “Yaklaşık on bir aydır buradaydım. Bugün bayram günü. Öncelikle anne ve babamın ellerinden kardeşlerimin gözlerinden öpüyorum ve bayramlarını kutluyorum. Ben buradan aileme sesleniyorum; benim için üzülmemelerini, sabretmelerini istiyorum. Ben hep sizleri düşünüyorum, hepiniz benim burnumda tütüyorsunuz. Benim burada olmamda benlik bir durum yok. Gördüğünüz gibi sağ salim bir şekilde ayaktayım çok şükür. İnşallah ileride tekrar buluşacağız. Biliyorum beni çok özlemişsiniz, benim için elinizden geleni yapıyorsunuz” diye konuştu.

"ARTIK SESİNİZİ DUYURSANIZ DAHA İYİ OLUR"

Askerliğini er olarak yaparken esir alınan Müslüm Altıntaş “Anne-baba, bayramınız mübarek olsun. Dışarıda ne ile karşı karşıyasınız bilmiyorum, kimlerle iletişim kuruyorsunuz. Kimler sizinle ilgileniyor bilmiyorum ama elinizden geleni yaptığınızı biliyorum fakat artık gerekli yerlere sesinizi duyursanız daha iyi olur. Burada hepinizi çok özlüyorum. Yanınızda olmak ve bayramı da sizinle beraber geçirmek isterdim. Ama ne yazık ki şimdi buradayım. Şu an ülkede bir savaş var. Bu iş nereye kadar gider bilmiyorum ama şimdilik bir süre daha buradayım. Biliyorum ki burada olmama hepiniz benden daha fazla üzülüyorsunuz. Şimdilik benim için üzülmenize gerek yok. Ülkede var olan savaştan dolayı bir süre daha burada olmamız gerekiyor” dedi.

"BİRAZ DAHA ÇABA"

Lice’de askerlik yaparken esir alınan Asım Süleyman Sungur ise şöyle konuştu: “Anneler gününde annemin yanında değildim. Annemin anneler gününü kutluyorum. Yine iki bayramdır annemin yanında değilim annemin, babamın, kardeşlerimin ve yeğenlerimin bayramını kutluyorum. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin de gözlerinden öpüyorum. Ben iyiyim, ayaktayım elbet bir gün sizlere kavuşacağız. Abilerimin, değerli arkadaşlarımın ve çevremdeki insanların da bayramlarını kutluyorum. Annemin ellerinden öpüyorum ve selamlıyorum, benim için sabırlı olmanı istiyorum ve biraz daha çaba göstermeni istiyorum.”