Ankara ve İstanbul'da askerlik yapan 26 Kürdün, bulundukları birliklerden firar ederek Kobani için yapılan eylemlere katıldığı öne sürüldü.

ANF'nin haberine göre, IŞİD'in saldırıları karşısında Kobani'de direnen YPG'ye destek vermek ve hükümetin politikalarını protesto etmek amacıyla Türkiye'de düzenlenen gösterilere katılmak için  askerlik yapan 26 Kürt, bulundukları birliklerden firar etti.

Habere göre, Kobani halkına destek vermek için yapılan eylemlerde yerini alan askerlerden 7'si İstanbul Maltepe Nurettin Başalsel 2. Zırhlı Tugayı'ndan, 13'ü Ankara Mamak Eşref Akıncı Kışlası'ndan, 6'sı ise Ankara Polatlı 58. Topçu Tugay Komutanlığı'ndan 'firar ettiği' öne sürüldü.

'Firar ederek' Kobani eylemlerine katılan ve güvenlik nedeni ile ismini vermek istemeyen askerlerden birinin, "Kobani halkının yanında olmak ve onlara destek olmak için firar ettiğini ve eylemlerde olduğunu" söyleyerek, "askerde bulunan tüm Kürt gençlerinin bir an önce kışlaları ve bulundukları birlikleri terk ederek, Kobané halkına destek olmaları gerektiğini ve eylem saflarındaki yerlerini almaları gerektiğini" dile getirdiği aktarıldı.