Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım, Twitter hesabı üzerinden yaptığı ve tartışma yaratan 'Işıklar yanıyor' paylaşımına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Yıldırım, yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

"Dün gece paylaştığım mesajda maksadını aşan ifadeler kullanmış olmaktan dolayı üzüntü duymaktayım. Kasıtlı olarak hukuk veya demokrasi dışı bir olguya atıf yapmam söz konusu değildir. Hukuk ve demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısında olduğum izahtan varestedir. Mesai sonrası Anayasa Mahkemesi bahçesinde yaptığım yürüyüşün ardından çektiğim fotoğrafı hukuk dışı herhangi bir imada bulunmaksızın paylaştım. Kasıtlı olarak demokrasi ve hukuk dışı hiçbir imada bulunmayacağım şahsımı tanıyan herkesçe malumdur. Ancak insani bir yanılgı ile yanlış yorumlanmaya müsait şekilde paylaştığım mesaj dolayısıyla kamuoyundan özür diliyorum."

Anayasa Mahkemesi, söz konusu ifadeler nedeniyle başlayan tartışmalar ardından bugün olağanüstü toplantı kararı almıştı.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Anayasa Mahkemesi, "Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmaz" demişti.

Öte yandan Yıldırım, tepkiler üzerine mesajını silerek Twitter’dan "Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir” açıklaması da yapmıştı.