Atıksu arıtma tesisi için çağrıda bulunan öğretmen "Çocukların biliçlenmesi için çağrıda bulundum. Kılıçdaroğlu'nun geleceğini öğrenince iptal yazısı yolladım" dedi.

Milliyetin haberine göre, Antalya'da Muratpaşa İlçesi’nde bulunan Milli Eğitim’e bağlı Ayten Çağıran Anaokulu’nda görevli öğretmen Devrim Songül Alkaya hakkında, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2 Nisan 2011 tarihinde açılışı yapılan Atıksu Arıtma Tesisleri’ne çocuklarını bilinçlendirme amaçlı götürmeleri yönünde velilere yaptığı duyuru nedeniyle soruşturma açıldı. Açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapması ve 12 Haziran seçimi öncesi böyle bir davetin olması üzerine Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nce öğretmen Alkaya hakkında soruşturma başlatıldı. Müfettiş soruşturması sonucu öğretmene verilen 30’da 1 oranındaki maaş kesme cezası, olumlu sicili gözönünde bulundurularak kınama cezasına çevrildi. Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı atıksu tesislerinin açılışı için velilere çocukları ile birlikte okulun çevre projesi kapsamında katılmaları tavsiyesinde bulunan anaokulu öğretmeni Alkaya, kınama cezasının dışında görev yaptığı okulundan da Mehmetçik İlköğretim Okulu’na atandı.

"KILIÇDAROĞLU’NDAN HABERİM YOKTU"

Hakkında açılan soruşturmaya karşı yaptığı yazılı savunmada anaokulu öğretmeni Devrim Songül Alkaya, açılışa bir siyasi liderin katılacağına yönelik bilgileri olmadan eğitim çalışması kapsamında velilerin çocuklarını açılışa götürmelerini tavsiye ettiklerini söyledi. Törenden kısa süre önce Kılıçdaroğlu’nun katılacağını öğrendiğini ve velilere ’etkinlik iptal’ yazısı gönderdiğini kaydeden Alkaya, bir öğretmen olarak siyaseti değil eğitimi düşündüğünü ve bu çalışmaları neticesinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) Eko-Okul Projesi kapsamında ikinci yeşil bayrak ödülünü de kazanmalarının bunun en büyük göstergesi olduğunu dile getirdi.

Anaokulu öğretmeni Devrim Songül Alkaya’nın okulda koordinatörlüğünü üstlendiği ve TÜRÇEV’in katkılarıyla 4 yıldan bu yana yürütülen uluslararası bir proje olan Eko-Okul projesi kapsamında ilk iki yıllık çalışma sürecinde geri dönüşümlü atıklar veliler ile birlikte ayrıştırılarak okul kumbarasında toplandı ve Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle gerekli merkezlere ulaştırıldı. Bu süreçte öğrencilere atık ayrıştırma merkezlerine yönelik geziler düzenlenirken, çalışma başarılı bulunarak okul yeşil bayrakla ödüllendirildi. Projenin ikinci aşamasının konusu ise atıksu arıtma tesisleri olarak belirlendi. TÜRÇEV ile işbirliğinin devam ettirildiği çalışma planı kapsamında, açılışı yapılan atıksu tesisine gezi planlanmıştı.

EĞİTİM-SEN YARGIYA TAŞIDI

Öğretmen Alkaya’nın üyesi olduğu Eğitim- Sen Antalya Şubesi’nce, verilen ceza ve sürgünün hukuka ve demokratik işleyişe aykırı olduğu gerekçesiyle, verilen cezaların iptali için yargıya başvuruldu.

Öğretmenin buradaki amacının öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek olduğunu belirten Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açılış için öğretmeni Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine velileri yönlendirmekle suçlayıp kınama ve sürgünle cezalandırmasının hukuka ve demokrasinin işleyişine aykırı olduğunu söyledi. Eğitim- Sen’in İl Disiplin Kurulu’na yaptığı itirazın da reddedildiğini kaydeden Sönmez, sendika olarak konuyu yargıya taşıdıklarını belirterek, "AKP her mitingine bütün kamu çalışanlarını çağırmaktadır. Okul idarecilerini telefonlarla mitinglere yönlendirmektedir. Buna rağmen amacı sadece çevre bilinci aşılamak olan üyemize bu cezaların verilmiş olması diktatörlük rejimlerinde görülebilecek bir uygulamadır. Eğitim Sen olarak konuyu takip ediyoruz" diye konuştu.