Yenifoça Anaokulu'nın giriş merdivenlerini gökkuşağı renklerine boyadıkları için okul müdürü ve 4 öğretmen hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce açılan soruşturma sonucunda eğitimcilere "geleneksel olmayan bir nitelikte rengarenk olacak şekilde" merdiven boyadıkları için kınama, uyarı ve maaş kesintisi cezaları verildi.

İzmir Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenifoça Anaokulu Müdürü İlknur Kurt ve 4 öğretmen hakkında okulun giriş merdivenlerini gökkuşağı renklerine boyadıkları gerekçesiyle soruşturma açtı.

Yürütülen soruşturma da okul merdivenlerinin "geleneksel olmayan bir nitelikte rengarenk olacak şekilde" boyandığı ve işlemlerin fotoğraflanarak okul müdürü İlknur Kurt'un Facebook sayfasında görsel olarak yayınladığı belirtilerek, merdivenlerin "Gezi eylemleri sürecine paralel olarak başlatılan ve yurt düzeyinde güncellenen merdiven boyama eylemlerine destek amacıyla boyandığı" sonucuna varıldı.

Bunun üzerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinin "Hizmet dışında memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarını bulunmak" iddiasıyla 4 öğretmen hakkında kınama ve uyarı, anaokulu müdürü hakkında ise 1/30 oranında maaş kesintisi cezası verildi.

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, açılan soruşturmayı "gülünç ve ilginç" olarak değerlendirdi.