Eskişehir 75. Yıl Mahallesi'nde bulunann Hüseyin Erçelebi Anadolu Lisesi'nde saat 13.30'da okulun konferans salonunda Yeşil Kubbeli Yunus Emre Camisi Kuran Kursu tarafından hatim duası etkinliği duyurusu yapıldı. Okul panosuna etkinliğe çağrı metni asıldı.

Mahalleli Ahmet Yapar, okul müdürü Birol Geçici'yi arayarak okullarda bu tarz etkinlikler yapılmasının doğru olmadığını belirterek etkinliğin iptal edilmesini istedi. Müdür Birol Geçici ise "Camiler Diyanet'e bağlıdır. Kuran kursları da yasaldır. Bunda hiçbir sakınca yoktur" diyerek etkinliğin yapılmasının doğru olduğu savundu. Geçici ayrıca etkinliğin İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'in bilgisi dahilinde yapıldığını söyledi.

Ahmet Yapar bu bilgi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'i aradı. Başyiğit "Durumdan haberim var. Burada yasa dışı hiçbir şey yok. Ne var bunda?" dedi.

Evrensel'e konuşan Yaşar "Okullar çocuklarımızın bilimi öğrenmesi için kurulmuştur. Mahallemizde biri 5 bin kişi kapasiteli olmak üzere 3 adet cami vardır. Birçok Kuran kursu vardır. Buna rağmen çocuklarımızın okulu bir dini etkinliğe alet edilmiştir. Böyle etkinliklere eğitim kurumları alet edilmemeli. Bu etkinlikler dini kurumlarda yapılmalıdır. İnsanların dini inançlarına saygılıyız ama bu kadarı da fazla" diyerek tepkisini dile getirdi