Tiyatro ve sinema oyuncusu Ersin Korkut'un “Diyarbakır, Amed başkentimiz” sözleri, iktidar yanlısı ırkçı ve miliyetçi Twitter kullanıcıları tarafından Ersin Korkut'un tutuklanmasını isteyen bir anti kampanya malzemesine dönüştürüldü.

“#ErsinKorkutTutuklansın” etiketi Türkiye gündeminde ilk sırada yer aldı.

Ersin Korkut, bir Tiktok videosunda “Diyarbakır'ı nasıl buldun?” sorusuna “Diyarbakır, Amed başkentimiz. Seviyoruz Amed'i” yanıtı veriyor. Videoyu çeken kişinin “Sen de başkan olmak ister misin abi?” sorusu üzerine Korkut, “Başkan ben olayım” diyor. Bu videonın yayaınlanması üzerine yandaş medyada Ersin Korkut'u hedef gösteren haberler yayınladı ve oyuncunun "PKK'nin hayalini dillendirdiği” iddia edildi.

Tepkilerin ve haberlerin ardından Instragram hesabından açıklama yapmak zorunda kalan Korkut ise, gün içinde yaptığı “Binlerce yıllık tarihiyle, medeniyetlere beşiklik yapmış kültür başkenti Diyarbakır'dayız” paylaşımını hatırlattı ve videodaki başkent ifadesini de bu anlamda söylediğini belirttti.

Aynı zamanda BKM oyuncusu olan Ersin Korkut, açıklamasında şöyle dedi: “Ben Diyarbakır'ı bu yörenin, bölgenin kültür başkenti anlamında söyledim. Hatta gündüz bunu anlatan bir paylaşım yaptım. İzmir Ege'nin kültür başkenti, merkezidir. Bunun gibi... Bu anlamda söyledim ama düşüncemi doğru ifade edemedim. Ben siyasetten anlayan bir insan değilim. Tabii ki bir başkentimiz vardır ve “Ankara”dır. Çok üzgünüm. Ben Türkiye'de herkesin birlikte mutlu bir şekilde yaşamasından başka hiçbir şey düşünmem. Herkesten özür dilerim.”

Kaynak: Haber Merkezi