Bandırma 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 13 Aralık'ta kalp krizi geçiren ve geç müdahale edilen tutuklu Murat Saat, ambulans yerine ring aracıyla götürüldüğü hastanede yaşamanı yitirdi.

Cezaevi arkadaşı Ertan Tan, Saat'in kalp krizi geçirmesinin ardından yazdığı mektupta, kalp krizinin ardından arkadaşına uzun süre müdahale edilmediğini ve ambulans çağrılmadığını, ring aracında kalbinin durduğunu ve hastanede müdahale sonucu hayata döndüğünü yazmıştı. 

'GEÇ MÜDAHALE EDİLDİ'

Bandırma 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu Ertan Tan gönderdiği mektupta, birlikte kaldığı Murat Saat'in kalp krizi geçirdiğini ve cezaevi yönetimi tarafından geç müdahale edildiğini aktarmıştı. Saat'in durumunu kaleme aldığı mektupla duyuran cezaevi arkadaşı Tan, şunları belirtmişti:

"Murat Saat'e acilen müdahale edilmesi için arkadaşları Murat'ın revire kaldırılmasını idareye bildiriyor. Ancak, Murat Saat arkadaşımız gecikmeli bir şekilde koğuştan alınıyor, o haliyle cezaevi ring aracına konularak hastaneye götürülüyor. Arkadaşımızın yolda kalbi duruyor. Ring aracı gibi her açıdan olumsuz bir araçla adeta kaderine terk edercesine hastaneye ulaştırılıyor. Hastanedeki müdahale sonucu, duran kalbi yeniden çalıştırılıyor, ancak geçirdiği krizin şiddeti ve riskleri nedeniyle yoğun bakımda uyutularak bekletiliyor. Sonrasında ise Balıkesir'e sevk ediliyor. Arkadaşımız, Balıkesir Hastanesi'nde anjiyo oluyor. Şuan durumunun kritik olmasından dolayı halen yoğun bakımda uyutularak tutulduğu, ara sıra uyandırıldığı haberini almış bulunmaktayız."

Gazeteci-yazar Hüseyin Aykol dün sosyal medyadan Bandırma 2 nolu T Tipi Cezaevi'nde tutuklu Murat Saat'in kalp krizi geçirdiğini, Balıkesir'e götürüldüğünü, anjiyo olduğunu ve uykuda tutulduğunu yazmıştı.

Müebbet hapis cezasıyla 96 yılında tutuklanan Saat, 21 yıldır cezaevindeydi. Saat'in 'Yoksa Sen Benim En İyi Arkadaşım mısın?' adlı kitabı, Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği'nce 2014 yılında ödüle değer görülmüştü.

Kaynak: Mezopotamya Ajnası