CHP'nin sosyal medyada başlattığı ve Berat Albayrak'ın durumunu sorguladığı "Damat" kampanyasının AKP ve CHP arasında başlattığı polemik sürüyor. CHP'nin resmi Twitter hesabından yaptığı "Merkez Bankası’nın 128 milyar doları kayıp ama sorumlusu 'damat' firarda... Yarın saat 13.00’te damadı buluyoruz" paylaşımına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan tepki geldi. CHP'nin Twitter mesajını paylaşan Altun "Siyasetsizlik ve ciddiyetsizlik örneği. Gerçekten yazık. Tarih bunu yazacak. “Çamur at, tutmazsa izi kalsın” illüzyonundan geriye sadece çamurluk kalacak..." yazdı. 

'EKONOMİ UMRUNDA DEĞİL'

Altun'a yanıtı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba şu sözlerle verdi: "Asıl ciddiyetsizlik, damadı bakan yapıp ekonomiyi batırınca instagramdan istifasını "başarı" diye yutturma çabasıdır. 4-5 maaş aldığın için ekonomi umrunda değil, farkındayız. Hayat sana güzel Pergoleci.."

Ardından Altun da Ağbaba'ya yanıt verince karşılıklı atışma başladı. Altun ve Ağbaba'nın karşılıklı mesajları şöyle: 

Altun: 'Yeni yalanı eski yalanla ispatlama çabası siyasetimizin özüdür' diyorsun, anlıyorum. Veli, inan bana bu yol, yol değil. İyilikten, doğruluktan, güzellikten yana olalım. Yalanı yalanla savunmayalım. Unutmayalım, dünyayı iyilik, doğruluk, güzellik kurtaracak. Yalan kötü Veli!

Ağbaba: Lafı eğip bükme, yanıt ver: • Damadı bakan yaptı mı? Yaptı • Damat ekonomiyi batırdı mı? Batırdı • Instagramdan istifa etti mi? Etti • İstifayı başarı diye sundunuz mu? Evet • 4-5 maaş aldığın yalan mıydı? Değil Yalan senin işin Fahrettin, Goebbels'in taktiklerini unutma.

Altun: Veli, iyi dinle 1) Bu ülkede 5 yıl alnının akıyla bakanlık yapmış bir dava arkadaşımızı sonuna kadar savunuruz. Ucuz taktiklerinizle bizden adam eksiltemezsiniz. 2) Benimle ilgili söylediğin yalan için sana 3 kuruşluk tazminat davası açacağım. Şu profil fotoğrafını da değiştir.

Ağbaba: Fahrettin, beş soru sordum; hiçbirine yanıt verememişsin :) "Üç kuruş" menfaat için bu kadar eğilip bükülmene değmez. Ayrıca sen de bir "profil resmi" koysan fena olmaz; zira şu anki resminde bir "profil" görünmüyor.

Altun: Lafın tamamını istiyorum diyorsun. Takipçilerime saygısızlık olmasın diye lafın tamamını söylemeyeyim demiştim. Ama kiminle muhatap olduğumu unutmuşum be Veli! Hukuk kuralıdır; iddia sahibi iddiasını ispatla yükümlüdür. Benimle ilgili iddianı ispatla, ispatlayamazsan şerefsizsin!

Ağbaba: Hey Fahrettin+ İletişim Bşk'den, eşin Marmara Üni'den + Eşin ikramiye diye THY'den + Sen "hayır hasenat" huzur hakkı diye Borsa İstanbul'dan maaşlar aldınız. Kul hakkı yiyip Allah'tan korkmadın, 11 milyon işsizden de utanmadın, bari "şerefi" ağzına sakız etme, yakışmıyor.

Altun: İddianı hatırla! İspat edemedin! .......... Bir de bir sorum var. Partinizdeki taciz, tecavüz iddialarına karşı derin sükunetinizi ne zaman bozarsınız? Zira bu gündemi unutturmak için kılıktan kılığa giriyorsunuz ya, olmuyor! Acz ve kabz içindesiniz be Veli! Acz ve kabz!

Ağbaba: Bu bir ifşadır! AKtrollerin belgesidir Çakma Goebbels, Şubat/2021 de açtırılan onlarca hesabı bana saldırtıp şereften söz ediyor :) Listesi burada, bakın Aşağıyı işaret etmek

@Hasan25662044 @mut_vicdan @MuzafferBaara17 @Miray84293101 @Burhan50625072 @EsnMst @oktnhmt @hakan38950677 "

Kaynak:Haber Merkezi