Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde iki grup arasında yaşanan kavgada bıçakla ağır yaralanan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Bıçaklı kavganın ardından polisin güvenlik önlemleri aldığı Önder ve Battalgazi Mahallesi’nde bugün akşam saatlerinde gerilim yeniden yükseldi.

“Allahu ekber” tekbirleri eşliğinde yürüyen bini aşkın kişinin olduğu gruplar iki mahallede yaşayan Suriyelileri hedef aldı.

Polis mahallede, “Ülkemizde arzulanan provokasyon ortamına müsaade etmeyelim. Sizleri provoke edebilecek tanımadığınız kişilerin sözlerine itibar etmeyiniz” anonsları yaptı.

Polisin önlemleri yetersiz kalırken Suriyelilere ait olduğu ileri sürülen bazı dükkanlar ve araçlar tahrip edildi.

Birçok Suriyelinin güvenlik endişesiyle evlerinden ayrıldığı, bazı ev ve işyerlerinin de saldırganlar tarafından yağmalandığı öne sürüldü.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülere evlerden çıkarılan eşyaların tekbir sesleri arasında ateşe verildiği, çevredekilerin ise alkışlar eşliğinde kutlamalar yaptığı yansıdı.

ANKARA VALİLİĞİ: OLAYLAR VATANDAŞLARIMIZIN SOĞUKKANLILIĞIYLA SONA ERDİ

Ankara Valiliği ise olayların bittiğini duyurdu. Valiliğin sosyal medya hesaplarından şu açıklama yapıldı: "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir.

Halkımızın provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur."