Ankara Emniyeti, Altındağ'da çıkan kavgada 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlar yapan ve Suriyelilein evleri ile iş yerlerine yönelik saldırılara karışan 76 kişiyi gözaltına aldı.

Yakalananların 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti gibi suçlardan kaydı bulunuyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada "Altındağ ilçemizde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır. Yakalanan şahısların 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti gibi diğer suçlardan kaydı bulunmaktadır. Halkımızın sosyal medya üzerinden yapılan provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemesi ve güvenlik güçlerimize yardımcı olması önemle duyurulur" denildi.

NE OLMUŞTU?

İlçedeki Battalgazi Mahallesi'nde önceki gün parkta oturan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler ile akraba olan Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, tartışmaya başladı.

Kavgaya dönen olayda Yahya Abdo, yanında bulunan bıçakla Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler'i bıçaklayarak kaçtı.

Hastaneye kaldırılan yaralı Emirhan Yalçın, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Olaydan sonra gözaltına alınan Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklandı.

Kavganın ardından Battalgazi Mahallesi'nde toplanan gruplar, Suriyelilerin evlerine ve iş yerlerine saldırdı.