28 Şubat döneminin kuvvet komutanlarına yönelik olarak gerçekleştirilen beşinci dalga operasyonda gözaltına alınanlardan altı general tutuklandı.

 

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen dört emekli orgeneral ve iki emekli korgeneral "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla tutuklandı.

 

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 28 Şubat döneminin kuvvet komutanlarına yönelik olarak dün başlatılan operasyonda emekli beş orgeneral, dört korgeneral ve bir albay sorgulanmak üzere Ankara Adliyesi'ne götürülmüştü.

 

Savcılık sorgusunun ardından Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan şüphelilerden Balyoz davasının tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan, dönemin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç, Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hikmet Köksal, emekli Korgeneral Vural Avar ve emekli Korgeneral Metin Yavuz tutuklandı.

 

Dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman hastalığı gerekçe gösterilerek serbest bırakıldı.

 

Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Engin Alan, emekli Korgeneral Kamuran Orhon ve emekli Albay Hakan Cemal Pelit de mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

28 Şubat soruşturması kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan 85 emekli ve muvazzaf askerden 57'si tutuklandı. (Bianet)