Yenice Merkez Yeşil Cami'de 18 Aralık günü yapılan toplantıya imam olan Türkiye Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman misafir olarak katıldı.

AKP iktidarına övgüler yağdıran Yaman, isim vermeden eski başbakan Bülent Ecevit’e hakaret etti.

Yaman, “Geçmiş hükümetlerin bize ne verdiği ortada, bu hükümetten istediğimizi alıyoruz. Geçmişte bu yakınlığı göremiyorduk. Kendine mukayyet olamayan başbakanlardan, altı bezlenen, altını ıslatan Başbakan'dan bu millete ne fayda gelir” dedi.

‘ASANSÖRSÜZ ÜST KATA ÇIKAMAYAN…'

Sözcü'den Ali Ekben Ertürk'ün haberine göre, tepkilere neden olan açıklamasının ardından Yaman, “O toplantıda geçmiş dönemlerde yaşadığımız sıkıntılardan söz ettim. Ecevit'in sağlık problemleri vardı, bunu herkes biliyor. Asansör olmadan bir üst kata çıkamayan bir başbakan vardı. Sağlık problemi olan Ecevit'e hükümet kurdurdular dedim.” Yaman, Ecevit için “Altını ıslatan başbakan” sözünü söyleyip söylemediği konusunda ise “Söylediğimi hatırlamıyorum, ama söylediysem de özür dilemesini bilirim”

‘DENSİZLİK YAPTI’

Müftü Mehmet Bayam ise Ecevit'e hakaret eden Yaman için, “Kendisini biz misafir ettik. Sendikal faaliyetler hakkında bilgi beyan etmesi için söz hakkı verdik. Ama bu arkadaşımız sendika işlerini aştı. Bizi zora soktu. Böyle konuşacağını bilseydim elbette söz hakkı vermezdim. Densizlik yaptı. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, bizler devlet memuruyuz ve bu ülkenin devlet adamlarına laf söylemeyi hoş görmeyiz. Dinimiz, ölülerin arkasından konuşmayı men eder” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Sözcü