Türkiye'nin gündemine "alternatif yılbaşı" diye nitelenen 1 Ocak'taki "Mekke'nin Fethi" etkinlikleri 1994 yılında geldi. Nedeni Refah Partisi'nin yükselişe geçmesiyle bir kesimin daha görünür hale gelme çabasıydı.

Serdar Korucu'nun CNN Türk'teki haberi...

İstanbul'da gençlik yılbaşı gecesini Taksim ve Ortaköy meydanlarında sabaha kadar dans ederek geçiriyordu. Ancak her yerde aynı coşku yoktu.

Bursa'nın İnegöl ilçesi ve Konya'da bazı TV yayınları engelleniyordu. İnegöl'de TV yansıtıcısı kundaklanıyor. Konya'da gece yarısından sonra TGRT, TRT1 ve Kon TV dışındaki televizyonların yayınları kesiliyordu. 2 tekel bayiisine de patlayıcı madde atılıyordu.

Cumhuriyet Gazetesi "İslamcıların alternatif yılbaşısı" olarak adlandırdığı "Mekke'nin fethi" kutlamalarını şu ifadelerle duyuruyordu: "Dünyanın pek çok yerinde Müslüman kanı akıtılırken yeni yıla eğlencelerle girilmesini protesto ederek, günlerdir 'Yeni yıl kutlamalarını boykot' çağrısı yapan radikal İslamcılar, 1994'e 'Mekke'nin Fethi' adı altında düzenledikleri alternatif gecelerle girdi."

Milli Gençlik Vakfı tarafından Beşiktaş, Kartal ve Bağcılar gibi İstanbul'un değişik yerlerinde düzenlenen gecelerde yeni yıl kutlamaları protesto ediliyordu.

"SİVAS KATLİAMI"NDAN 6 AY SONRA "MEKKE'NİN FETHİ" ETKİNLİĞİ'NDE

"Alternatif gece"lerin en ilgi çeken ismi ise Sarıyer Milli Gençlik Vakfı tarafından Beşiktaş Mıstık Sineması'ndai geceye katılan, Sivas Katliamı ardından görevinden alınan ancak kısa süre sonra görevine iade edilen Refah Parti'li Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu oluyordu.

Karamollaoğlu, "Mekke'nin Fethi"nin yıldönümü nedeniyle düzenlenen gecede, Sivas Belediyesi'nin hizmetlerini anlatıyor, 27 Mart seçimlerinde de partisinin isteği doğrultusunda yeniden belediye başkanlığına aday olabileceğini söylüyordu.

Temel Karamollaoğlu'na göre Sivas katliamı Refah Partisi'ne yönelik düzenlenen bir komploydu.

Karamollaoğlu, Türkiye'de belediyecilik hizmetlerini "Sivas ve Konya'da" olduğu gibi en iyi RP'li belediyelerin verdiğini öne sürdü. Belediye başkanlığına aday olmanın akıllı işi olmadığını da savunan Karamollaoğlu, günün şartlarına göre ancak "deliler" gibi gözü kara kişilerin bu sorumluların altından kalkabileceğini belirtti: "Bu şartlarda belediye başkanlığına talip olmak delilik olur. Ama bu deliliği Allah rızası için yapacak olan sadece ve sadece RP'li kadrolardır. Gelecek, inanan kadroların ve insanların olacaktır."