Oyuncu Altan Erkekli, Haber Türk'te Balçiçek İlter'in 'Söz Sende' programının konuğu oldu. Erkekli açlık grevleri, idam ve Abdullah Öcalan'la görüşmeye engel olarak öne sürülen 'koster bozuk' iddialarına dair açıklamalarda bulundu.

AÇLIK GREVLERİNE ÇOK ÜZÜLÜYORUM

Erkekli, "Açlık grevleri beni çok üzüyor. Dün eşim Ebru'ya söyledim, 'Bugün hiçbir şey yemeyelim,' diye başlıyoruz. Fakat öyle bir şey oluyor ki, çocuğu doyururken o duyguyu bitiriyoruz," dedi ve şöyle devam etti:

"Açlık grevlerine çok üzülüyorum. İnsanlığımızdan kaybetmeye başladık. Bir taraftan da Başbakan, 6 ay önceki fotoğrafı gösterip, 'Onlar kebap yiyor' diyor. Orada insanlar can çekişiyor. Ne yaptıysa yaptı, ama bir insan var orada. Can çekişiyor. Bu duyguyu anlamak zorundayız. Sizin göreviniz bunu çözmek. Toplanın, gece sabaha kadar mı oturacaksınız, uykusuz mu kalacaksınız ne yaparsanız yapın. O yüzden oraya gönderildiniz. Gerekirse yemek yemeyin."

KOSTER BOZULDUYSA VAPUR GÖNDERİN

"O insanlar 65 gündür orada. Ama bazıları onlara insan demiyor... " diyen Erkekli, Abdullah Öcalan'la görüşmeye engel olarak gösterilen 'koster bozuk' iddiasına da şu sözlerle tepki gösterdi:

"Koster bozuldu diyorlar. Ne demek koster bozuldu? Al buradaki vapurlardan bir tanesini gönder koster bozulduysa. Sabah kalktığımda, yemek yerken o açlık grevindekileri, Silivri'de suçsuz yere yatan Soner Yalçın gibi düzmece CD'lerle mahkum edilmeye çalışılan insanların çocuklarını düşünüyorum. Bu kadar gaddarca bir yargılama olmaz. İleri demokrasi diye insanlardan oy istediler ama geldiğimiz nokta bu."

KÜRT SORUNU TBMM'DE ÇÖZÜLEBİLİR

"Kürt sorunu istendiği takdirde TBMM'de çözülebilir," diyen Erkekli, "Biz buraya bu ülke insanına hizmet için geldik. Belki iki dakika sonra şu kapıdan çıkarken öleceğiz ve gideceğiz. Samimi bir şekilde hayata bakalım, insanın mutluluğu için ne gerekiyorsa onu yapalım. 'Gelin canlar bir olalım' diye reklamını yapıyorlar ya, işte bunu gerçekten TBMM içerisinde yapabilseler her şey pirüpak olacak, bitecek," dedi.

İdam tartışmalarına da değinen Erkekli, "Mesela şimdi idamı tekrar tartışmak ne kadar gereksiz, ne kadar acı. Bitti, biz bunu reddettik. İdamı kaldırdık diye ülke olarak ne kadar övündük... Yönetenler samimi duygularla yaklaşırsa, sokağa da samimiyet yansıyacak. "Güneşi gördüm" filminden sonra yolda bir güvenlik görevlisi ile karşılaştım. Bana dediki; 'Ben MHPli bir arkadaşınızım. Mahsun'u da hiç sevmezdim ama filmi izledim. İzledikten sonra ağladım. Evet Türkiye'nin gerçeği bu, çözülmesi lazım,' dedi. Yani insana samimi duygularla anlatırsak böyle oluyor," açıklamalarında bulundu.