Gülen, ''Alparslan Arslan'la 2005'te en son konuştuğumda İbrahim Şahin ile görüştüğünü söylemişti. Beraber oturduklarını anlatıyordu. Danıştay saldırısında Şahin'in etki edebileceğini düşünüyorum'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın duruşmasında, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tanık olarak dinlenilen Çınar Mustafa Altunbaş'tan sanıklardan kaçını tanıdığını söylemesini istedi.

Bunun üzerine sanıklara dönen Altunbaş, sanıklardan Fikri Karadağ ve Hüseyin Görüm'ü bizzat, diğer bazı sanıkları ise televizyonda gördüğü için tanıdığını kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın'ın ''(Emniyet ve savcılıktaki ifadeler benim değil) diyorsunuz. Tutanaklardaki imza size mi ait?'' diye sorması üzerine tutanaklardaki imzaya bakan Altunbaş, ''İmzalar benim ama devlete güvenen biri olarak o zaman tutanaklarda ne yazıldığına bakmadan imza attım. Böyle bir şeyin yapılabileceğini bilseydim baştan sona okur sonra imza atardım'' dedi.

Altunbaş, Savcı Taşkın'ın, ele geçirilen belgeler arasında ''hainler listesi'' bulunduğunu belirtip kendisinin bu listeden haberi olup olmadığını sorması üzerine, ''Bu listeden haberim yok ama herkesin kendine göre hain listesi var. Kafamdaki hainleri saysam 800'ü bulur. Bir gün geldiğinde bunların hesabı sorulacak'' diye konuştu.

Savcı Taşkın'ın, Kuvayı Milliye Derneğindeki yemin törenlerine katılıp katılmadığını sorduğu Altunbaş, başkalarına yemin ettirildiğini bildiğini ancak kendisinin yemin etmediğini söyledi.

Altunbaş, Taşkın'ın başka bir sorusu üzerine de ''Darbe yanlısı bir adamım. Herkesin küfür ettiği Kenan Evren'in iyi bir şey yaptığını düşünüyorum'' dedi.

Tanık olarak dinlenilen avukat Kemalettin Gülen ise Danıştay davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan ile üniversite döneminde tanıştıklarını belirterek, Arslan'ın kendisinden 3 yıl önde olduğu için fazla muhabbetleri olmadığını ancak zaman zaman aynı ortamlarda bulunduklarını söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Özese'nin ''Cumhuriyet gazetesinde çarşaf giydirilmiş domuz karikatürünü görmüş müydünüz?'' diye sorması üzerine Gülen, Cumhuriyet gazetesini okumadığını, okuduğu gazetenin belli olduğunu kaydetti.

Arslan'la en son 2005 yılının yaz ayında görüştüğünü ifade eden Gülen, Danıştay saldırısı öncesinde Alparslan Arslan hakkında herhangi bir şey duymadığını söyledi.

Gülen, üniversitede milliyetçi gruplarla oturduklarını, Arslan'ın da okulda görüşü nedeniyle tanınan bir kişi olduğunu ifade etti.

Kemalettin Gülen'in, kendisinin cemaat içindeki insanlarla daha çok bir arada bulunduğunu söylemesi üzerine araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı Özese, ''Hangi cemaat?'' diye sordu.

Gülen'in, ''Gülen cemaati'' demesi üzerine Özese, ''Ne zamandan beri bu cemaatin içindesin?'' diye sordu. Gülen de ''Doğduğum günden beri'' yanıtını verdi.

Özese'nin, ''Alparslan Arslan'ı nasıl tanıyordunuz?'' sorusuna karşılık Gülen, ''Mert bir insandı. Kürt olmasına rağmen Türk milliyetçisiydi. Bazı değerleri vardı, onlardan ödün vermezdi. Herkes severdi. Agresif bir insandı ve okuldaki birçok eyleme katılırdı'' diye konuştu.

Gülen, ''Arslan'ın yönlendirildiğini düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine de şunları kaydetti:

''2005 yılında en son konuştuğumda İbrahim Şahin ile görüştüğünü söylemişti. Beraber oturduklarını anlatıyordu. Danıştay saldırısında İbrahim Şahin'in etki edebileceğini düşünüyorum. Arslan, olaydan sonra cezaevine ziyarete gelen arkadaşlarına, darbe olacağını ve cezaevinden çıktıktan sonra iyi silah kullanan kişilere ihtiyaçları olacağını söylemiş.''

Mahkeme heyeti, tanık Kemalettin Gülen'in bir sonraki celsede tekrar hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı 28 Temmuz Perşembe gününe erteledi.

Samanyolu Haber