Almanya’nın Ankara’daki Büyükelçilik Müsteşarı aracılığıyla son dönemde bazı Türk siyasetçilerin yönelttiği suçlamalarından duyulan rahatsızlıkla ilgili olarak Türk Dışişleri Bakanlığı’na nota verdiği belirtildi.

DW Türkçe’nin haberine göre, salı akşam saatlerinde iletilen notada, Türk siyasetçilerin Almanya’nın PKK’ye destek verdiğine dair iddiaları yer aldı. 

“Türkiye’nin PKK’lılarla ilgili Almanya’ya 4 bin 500 dosya verdiği” ifadesinin doğru olmadığını belirten Alman yetkililer, ancak bunun Türk siyasetçiler tarafından sürekli olarak tekrarlandığına ve kamuoyunda yanlış bir izlenim oluşturulduğuna dikkat çekti. Notada ayrıca, Almanya’nın terörle mücadelede attığı adımlara ilişkin verilere yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri, geçen haftalarda Almanya’nın ‘teröre destek verdiği’ yönünde açıklamalarda bulunmuş ve bu iddialar Berlin’de büyük rahatsızlığa yol açmıştı.

Almanya hükümet ve dışişleri bakanlığı sözcüleri yaptıkları açıklamalarda, bu suçlamaların gerçeği yansıtmadığını kaydetmiş, Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de Ankara ziyareti sırasında duyulan rahatsızlığı iletmişti. Ancak son günlerde bu suçlamaların sürmesi ve basında da yer bulması üzerine Federal Hükümet, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne, ‘gerçekleri yansıtmayan ağır ithamların, ilişkilere zarar vermekte olduğunu’ bir nota ile iletmeleri konusunda talimat verdi.