Frankfurt Dostluk ve Dayanışma Derneği, Darmstadt Halkevi ve Die Linke (Sol Parti) üyesi Malatya-Kürecik kökenli Atilla Kılıç, evinin önünde güpegündüz uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitirdi.

21 Mart (dün) Saat 15:00 dolaylarında evinden çıkan Kılıç’a arkasından bir kurşun sıkarak kaçan kişi veya kişilerin kimliği henüz belirlenemedi.

Evinden çıktıktan kısa bir süre sonra arkasından vurularak katledilen Atilla Kılıç, Darmstadt bölgesinde politik kimliğiyle öne çıkıyordu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AGİF, katliamın peşini bırakmayacağını belirtti. AGİF adına yapılan açıklamada şöyle dedi:

"Katledilişin nedeni henüz belli değil. Fakat o Darmstadt’ta politik kimliğiyle tanınıyordu. Antifaşist mücadelede öne çıkan biriydi. Nerede bir miting, yürüyüş, eylem varsa o hep en öndeydi.”

ATİLLA KILIÇ İÇİN ANMA

Malatya Kürecik’in Kahyalı köyünde 25 Ekim 1963′te doğan Kürt ve Alevi kökenli olan Atilla Kılıç için 22 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te Luisenplatz‘ta anma toplantısı düzenlenecek. Akşam saat 18:00’den itibaren de Öttinger Villa'da bir anma toplantısı yapılacak.