Suruç’taki katliam üzerine Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye seyahat edeceklere bir uyarı yayınladı.

Uyarıda Suruç’taki saldırıda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği ve yüz civarında insanın yaralandığı belirtilerek şöyle denildi:

“Özellikle sınır bölgelerinde yabancılar tarafından başka terör saldırıları ve rehin alma tehlikesi bulunuyor.”

Suriye sınırı kenarındaki bölgelere Suriye’den atılan bomba ve top mermilerinin düştüğü hatırlatılan uyarıda, bölgedeki gergin durum nedeniyle “Suriye ve Irak sınırı yakınlarında kalmayın” denildi.

Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis, Bingöl, Siirt, Muş, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Van’da seyahat etmenin yüksek risk taşıdığı belirtildi.

MERKEL “YANINIZDAYIZ” MESAJI VERMİŞTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilemişti.

Almanya Başbakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Merkel Almanya'nın bu zor saatlerde Türkiye'nin yanında olduğunu belirtmişti. Türkiye ile birlikte teröre karşı mücadelede müttefik olduklarını hatırlatan Merkel, ortak değerleri ve milletlerin barışçıl yaşamını savunmak ve korumak onları birleştiren bir hedef olduğunu kaydetmişti.

Merkel son olarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, yaralananlara acil şifalar dilemişti. (Hürriyet)