Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiß, Almanya’nın Türkiye’ye korona virüsü nedeniyle devam eden seyahat uyarısının adım adım kaldırabileceğini söyledi.

Bayern 2 radyo kanalına mülakat veren Bareiß, “Ege Bölgesi, İzmir, Antalya ya da Bodrum gibi yerlerde enfeksiyon oranlarının düşük olması halinde, adım adım açmamız gerekir” dedi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Bareiß, vaka sayılarının düşük kalması halinde hükümetin “daha uzun süreli seyahat uyarılarında bulunması için de bir gerek olmayacağını” ifade etti.

Hükümet yetkilisi, Federal Sağlık Bakanı ile eyalet sağlık bakanlarının yaptığı toplantıda gündeme gelen, Almanya’daki havalimanlarında korona virüsü testi uygulaması başlatılması konusuna da değindi.

Bu uygulamayı önemli bulduğunu ifade eden Bareiß, Türkiye’ye seyahat edenlerin de Almanya’ya dönmeden önce orada test yaptırması gerektiğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili Ankara ile temasların devam ettiğini belirten Bareiß, yeni enfeksiyon zincirlerinin oluşmaması için güvence sağlamanın önemine dikkat çekti.

Türkiye’de yurt dışına gidecek olanlar, PCR testini 110 TL karşılığında yaptırabiliyor. Almanya’da test yaptırmayan ya da korona pozitif olan kişiler 14 gün süreyle karantina altına alınıyor.