Festivalin organizatörü olan Afrin Platformu, Alman makamlarının 8 Eylül’de Dinslaken’de yapılması öngörülen festivale izin vermediğini açıkladı.

93 siyasi parti ve sivil toplum örgütünün dahil olduğu platform, festivalin yasaklanmasının “siyasi bir karar” olduğunu belirtti. 

Platform, “Farklı  düşüncelerden Kürt, Türk, Asuri-Süryani, Ermeni, Ezidi, Alevi, Hristiyan, Müslüman, kadın ve gençlik 93 kurumdan oluşan Afrin Platformu olarak organize ettiğimiz Kültür Festivali, Almanya-Türkiye kirli siyasi ilişkileri sonucu hukuk siyasallaştırılarak ret edilmiştir” açıklamasını yaptı. 

"FATURA YİNE KÜRTLERE ÇIKARILDI"

Bu kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Eylül ayında yapmayı planladığı ziyaretin öncesine denk geldiğine dikkat çeken platform, “İki ülke arasındaki ittifakın faturası yine Kürt halkına çıkartıldı” dedi.

Festival için mahkemeden izin çıkmadığını ifade eden platform, açıklamasını “Mahkeme bu kararıyla Kürt halkına yaklaşımda hukuka da siyasetin yön verdiği ortaya çıktı. Erdoğan ile ilişkilerini bozmak istememenin ötesinde güçlendirmeyi esas aldığını, Almanya siyaseti ve hukuk alanı olarak ortaya koymuş oldu” diye sürdürdü. 

Kaynak: Artı Gerçek