Alman Bild gazetesine konuşan Köln Polisi Basın Bürosundan Ralf Remmert, Türkiye’nin soruşturma açılması için resmi talepte bulunduğu, Erdoğan’ın da avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğu Böhmermann’ın polis koruması altında olduğunu söyledi.

Remmert, yakın korumanın yanı sıra farklı önlemler de aldıklarını açıkladı ancak ayrıntı vermedi.

Bild gazetesi, “Görünüşe göre Böhmermann ve ailesi Erdoğan destekçilerinin yakın tehlikesi altında” diye yazdı. Bild davanın siyasi boyutu nedeniyle Böhmermann’a devlet koruması da verildiğini iddia etti.

Türkiye’yle Almanya arasında ‘diplomatik kriz’e neden olan şiirin ardından, Böhmermann, ne röportaj veriyor ne de programlara çıkıyor. Alman sunucu, Anne Will’in programına gitmemiş, kendisine verilen Grimme Ödülü’nü almak için de Marl kentinde düzenlenen törene katılmamıştı.

PROGMAMI İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Neo Magazin Royal‘in Facebook hesabından yapılan açıklamada, “Produksiyon şirketi btf GmbH ve Jan Böhmermann bu hafta Perşembe günü yayınlanması gereken programın yapılmamasına karar verdi. Nedeni yoğun şekilde yapılan haberler nedeniyle program ve moderatörün ön plana konulmuş olması. Karar ZDF yönetimiyle görüşülerek alındı” denildi.

MERKEL’İN ELİNİ RAHATLATIR

Bild, haberinde Erdoğan’ın şikayetinin Merkel’in işine yarayabileceğini yazdı. Türkiye’nin resmi suç duyurusuna Merkel’in soruşturma izni vermesi durumunda Alman kamuoyunun yoğun eleştirisine hedef olacağını kaydeden gazete, aksi durumdaysa sığınmacı krizinde Türkiye‘yi kaybetme tehlikesine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsi suç duyurusunun ceza kanunun 185. maddesi uyarınca incelenip incelenmeyeceğine Mainz Savcılığı’nın karar vereceğine dikkat çeken Bild, şahsi başvuruda karar yetkisinin savcılıkta olduğu için bunun Merkel’i içinde bulunduğu politik çıkmazdan kurtarabileceğini yazdı.

Alman ceza kanununun 103. maddesi uyarınca yabancı devlet adamlarına yönelik hakaret gerekçesiyle Türkiye Almanya’ya resmi başvuruda bulunmuştu. Alman hükümeti konuyu değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da ayrıca Alman mizahçı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.