18 Eylül'de Rize'den Malatya'ya ailesinin yanına giderken Dersim-Erzincan karayolunda alıkonulan Astsubay Semih Özbey, 70 gündür PKK'nin elinde. Özbey’in ailesi, çocuklarına tekrar kavuşmak için savaş sürecinin son bulmasını istiyor.

70 gündür bir travmanın içinde olduklarını söyleyen baba Gürsel Özbey, "Eşim kanser hastası. Diğer çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Ne yememiz var, ne içmemiz. Yaşayan ölü gibiyiz. Çoğumuzun sağlığından 70 gündür haber alamıyoruz" dedi.

'BİZİ ARAYAN SORAN YOK'

Dicle Haber Ajansı’na konuşan baba Özbey, Genelkurmay yetkililerinin kendilerine çocuklarının alıkonulduğu günden bu yana hiçbir bilgi vermediğini anlatırken; "Bizi arayan soran yok. Ne devletten ne askeriyeden. Bizi unutmuşlar, bir kenara koymuşlar. Şu anda görüntü bu" sözleriyle dile getirdi.

Hükümet ve diğer devlet yetkilerinin de kendileriyle ilgilenmediğini kaydedip, çocuğunun akıbeti konusunda kendilerine bilgi verilmesi isteyen Özbey, "7 Haziran sonrası herkes kendi derdine düştü. Ne hükümet, ne milletvekilleri. Kimse bizi hesaba katmıyor. Sanki biz bu ülkenin vatandaşı değiliz gibi davranıyorlar," diye konuştu.

'SÜREÇ BUZDOLABINDAYSA, NE OLUR ÇIKARTIN'

Savaşın durması ve çocuğunun tekrar gelmesi için "çözüm süreci"nin başlamasını isteyen baba Özbey, şu çağrıda bulundu:

"Buzdolabındaysa bu süreç, ne olur çıkartın. Bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı. Dağdakiler de bizim çocuklarımız. Onların da anaları, babaları var. Ölüm niye, yaşamak varken kardeşlik ve barış içinde."