Ali Nesin, "Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla, PKK de, hendekler de, terör de meşrulaştırılmıştır. Kürt halkına, "PKK'siz siz bir hiçsiniz" mesajı verilmiştir. Ayrıca kimsede PKK'ye silah bırakma çağrısı yapma yüzü kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Ali Nesin TBMM Genel Kurulu’nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasası teklifinin AKP, MHP ve CHP’nin oylarıyla kabul edilmesinin ardından Facebook hesabından paylaşımda bulundu.

Nesin, Facebook sayfasından yaptığı paylaşım ile verdiği o mesajında şunları kaydetti:

"Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla, PKK de, hendekler de, terör de meşrulaştırılmıştır. Kürt halkına, "PKK'siz siz bir hiçsiniz" mesajı verilmiştir. Ayrıca kimsede PKK'ye silah bırakma çağrısı yapma yüzü kalmamıştır. Daha önce bu mecrada paylaştığım tüm düşüncelerimin yanlış olduğunu anladım. PKK haklıymış, ben haksızmışım."

Ali Nesin, daha önce yine Facebook hesabından HDP ve AKP'nin anlaştığına dair paylaşımı tepkilere neden olmuştu.

7 Haziran sonrası 1 Kasım öncesi, 7 Eylül'de "HDP, PKK ile tüm bağlarını kopardığını açıklamalıdır. Çünkü PKK son umudumuza gözünü dikmiştir. Amacı HDP'yi yok etmektir.

HDP oy patlamasıyla meclise girmişken, Türkiye partisi olma yolunda devasa adımlar atmışken ve atıyorken, bir sonraki seçimlerde oylarını artırma olasılığı yüksekken, ülkenin en makul insanlarının umudu olmuşken, PKK'nin aktif savaşa girmesinin başka bir anlamı olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından "Seçim sonrası düşünceler:" başlıklı paylaşımda şöyle yazmıştı:

"HDP açısından: PKK elinden geleni yaptı oyların düşmesi için. Ama HDP de PKK'den mesafesini yeterince alamadı. (HDP'nin PKK'den bağlarını kopardığını duyurması gerektiğini yazmıştım anımsarsanız.)

Kürt seçmen AKP ve PKK'nin bu oyununu yutmaz diye ummuştum, ama öyle olmadı, Doğu seçmeni HDP'yi cezalandırdı. Doğu illerindeki HDP düşüşüne bakılırsa, HDP'nin Türkiyeleşmesi ve bağımsızlığını kazanması sadece Cihangir seçmeni için değil, Kürt seçmen için de önemli. Bu da Türkiye kolay kolay parçalanmaz demektir, rahat olalım. HDP önümüzdeki günlerde PKK'den uzaklaşmalıdır. Dört yıl yeterince uzun bir zaman ve Demirtaş daha çok genç."

(Kaynak: DİHA)