Kadıköy Belediyesi, “Aptalı Tanımak” adlı son kitabı vesilesiyle okurlarıyla buluşacak olan Celal Şengör'ün söyleşisini, Radikal gazetesinden Armağan Çağlayan'a verdiği röportajın tepki toplaması nedeniyle iptal etti.

Ali Nesin Kadıköy Belediyesi’nin Celal Şengör’ün etkinliğini iptal etmesini Facebook hesabından eleştirdi.

Şengör'ün söyleşisinin iptal edilmesini büyük ayıp olarak niteleyen Nesin, “ Düşüncenin engellenmesinin sonuçları yanlış düşünceden çok daha vahimdir.

O kadar ki Celal Şengör'ün beyanları bu kararın yanında masum kalır. Ayrıca Celal Şengör bir bireydir, hataları, ayıpları kendini bağlar.

Kadıköy Belediyesi ise halk tarafından seçilmiş bir kurumdur, hataları kurumsaldır ve onu seçen geniş bir kitleyi bağlar.

Herkes o kadar meraklı ki başkasının yanlışını bulmaya. Yanlış bulunca boyumuz uzamıyor, ama bu söyleşide ya da bu makalede doğru ne var ya da buradan hangi doğruya varabilirim diye düşünürsek başımız göğe erebilir.

Bizim gibi düşünmeyenlerin, hatta tüyler ürpertici düşünceleri olanların düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmazsak, düşünce özgürlüğü kavramı buharlaşır”ifadelerini kullandı. (Selda Manduz- Demokrat Haber)