Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun maçlara gitmemesi için kulüplere telefon açan hükümet yetkilisinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu ortaya çıktı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Kulüpleri tehdit ettiler, hem Beşiktaş’a, hem Fenerbahçe’ye 'Maça gelmesin' diye telefon açıldı" ifadesiyle ilgili yeni bir bilgi edindiğini aktardı.

Nagehan Alçı’nın "Bütün detaylarıyla maçlar öncesi tehdit telefonları iddiası" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Ekrem Bey’in sözlerini yeniden hatırlatayım: “Beni bu maçlara gitmekten alıkoymaya çalışanlar oldu. Kulüpleri arayıp tehdit ettiler. Hem Beşiktaş’a hem Fenerbahçe’ye, ‘İmamoğlu maça gelmesin’ diye bir Bakan telefon açtı.”

…Peki ama kim bu Bakan? Böyle bir olay yaşandı mı? Tehdit edilen kulüp yöneticileri gerçekten var mı? Varsa, bu yöneticiler Ekrem İmamoğlu ile aldıkları telefonları paylaştılar mı?

… Hikayenin bütün parçalarını birleştirmek için hem devlet bürokrasisinin tepelerinden hem spor dünyasından hem de siyasetten çok farklı kaynaklarla konuştum. Tahmin edersiniz ki bu bilgileri benimle isimlerini gizli tutmak kaydıyla paylaştılar.

İşte size İmamoğlu’nun tehdit iddiası ile ilgili adım adım yaşananlar.

…İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi Ali Koç’u aramış.

İçişleri Bakanı olarak, kamu güvenliğinin yanısıra spor güvenliğinden de sorumlu olduğunu ifade ederek İmamoğlu’nun maça gelmesinin yaratabileceği riskleri hatırlatmış.

Ardından da  Koç’a, “Kendisini bu riskler konusunda uyarın bence” diye eklemiş.

…Çok farklı kaynaklardan teyit ettirdiğim diğer bir bilgi, Ali Koç’un Bakan Soylu’ya “Ben Sayın İmamoğlu’nu bir gün önce Can Bartu’nun cenazesinde bu yönde uyardım ancak yine de maça geleceğini söyledi. İzin verirseniz bir de sizin aradığınızı ifade edeyim. Böylesi daha etkili olur” dediği yönünde.

Bunun üzerine Soylu, Koç’a “Elbette iletebilirsiniz” yanıtını vermiş ve Ali Koç, Ekrem İmamoğlu’nu arayarak bu görüşmeyi aktarmış.

Ekrem İmamoğlu’nun Ali Koç’a yanıtı “Eğer bu tip kaygıları varsa Bakan Bey bizzat beni arasın Sayın Başkan” olmuş.