Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın dövülüp öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçerken Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okuyan Ceren Ünver, iddiaya göre, kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Ünver, bir araç içinde götürüldüğü ıssız bir tarlada, dört kişi tarafından sopa ve tekmelerle darp edildi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okuyan Ceren Ünver, iddiaya göre, 2 Haziran’da saat 01.30 sularında çalıştığı kafeden çıkıp evinde giderken, bir arabadan inen dört kişi tarafından zorla alıkonuldu. Araca bindirilen Ünver’in kafası bacaklarının arasına sıkıştırıldı. Hareket halindeki araç, bir süre sonra durduruldu. Araçtan indirilen Ünver, bir tarlada öldüresiye dövüldü.

İsamil Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre saldırganlardan biri sopayla, diğerleri tekme ve yumrukla Ünver’e vurdu. İddiaya göre saldırganlar, Ünver’e “Geçmişini biliyoruz, ayağını denk al, bu sana ikinci uyarımız” diye tehdit etti. En son sopayla ense köküne vurulan Ünver, baygınlık geçirdi. Ünver, gözlerini oturduğu apartmanın giriş katında açtı. Ünver, saldırıdan önce sivil polisler tarafından izlendiğini iddia etti.

Arkadaşları tarafından Eskişehir Yunus Emre Delet Hastanesi’ne götürülen Ünver’in sağ gözü, kafasının sol tarafı ve boynunda kimi morluklar ve kızarıklıklar saptandı. Ünver’in üyesi olduğu Demokratik Haklar Platformu (DHF) üyeleri dün Eskişehir’de bir basın açıklaması yaparak, saldırıyı protesto etti. Bugün de Ünver’in suç duyurusunda bulunmayı bekleniyor.

Bu arada, dün bir açıklama yapan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Ünver’in Şirintepe Mahallesi’nde darp edildiğine dair bir müracaatı olduğu ve kimler tarafından darp edildiği yönünde çok yönlü soruşturmanın devam ettiği bildirildi.