Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili dördü polis sekiz kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Kayseri'de görüldü.

Duruşmada şimdi Korkmaz'ın dövülme görüntüleri izletilecek. Ve bu görüntüler üzerinden tam tespit edemediğini söylediği sanığın tespitine çalışılacak. Ali İsmail Korkmaz'ın dövülme görüntüleri izlenirken anne ve ablası salondan çıktı.

Tanıklar konuşurken birçok kişi ağladı

Ali İsmail Korkmaz dövülürken olay yerine çok yakın olan tanık Semih Berkan Yapıcı salona alındı. Kimlik tespiti yapıldı. Yemin ettikten sonra anlatmaya başladı.

"2 Haziran akşamı arkadaşımız Şeyma ile buluştuk. Espark önündeki gösterilere bakmaya gittik. Epeyce orda durduk. 11.30'da Espark'tan ayrıldık. Ertesi günü pazartesi ve mesai günü olduğu için ayrıldık. Yunus Emre Caddesine çıkan yollardan gittik. Arkadaşım Şeyma'yı evine bıraktım. Orda oturuyordu. Onu bıraktıktan sonra Yunus Emre Caddesi'ne bakan eski Şekerbank'ın orda protestocuların polisle çatışma halinde olduğunu gördüm. Yaklaştım. Bir süre sonra çevik kuvvet TOMA ile barikatı yıktı. Ben de kaçtım. Grupla birlikte ayrıldım. Onlarla birlikte ara sokaklarda dolaşmaya başladık.

AK Parti binasını geçtikten sonra Yunus Emre Caddesini kesen caddede beklemeye başladım. Eve gitmek için kendime güvenli yol aradım. Kapalı pazar hizasına yöneldim. Bir sokakta iki alkollü kişinin yalpalayarak yürüdüğünü gördüm. Arkalarından yürümeye koyuldum. Kapalı pazarı geçtikten sonra sola döndüm fırının bulunduğu kısma vardım. Önümde yaşlı bir çift de vardı. Polis ve fırın esnafının orda olduğunu gördüm. Biber gazı atılmıştı yüzüm yanmaya başladı.

Yaşlı çiftle birlikte fırına girdim. Fırının içinde 2 polis vardı. Biri bıyıklıydı, diğerini pek hatırlamıyorum. Gazın etkisi geçmiştir diye düşündüm ve dışarı çıktım. Gazın etkisi tam geçmemişti. Kısa ara sokağa yönelmeye başladım telefonla internete girmeye çalışıyordum. O sırada göstericinin yakalandığını düşündüm çünkü yapmayın etmeyin diye bağırtı duydum. Çok geçmeden iki polisin bir göstericiyi iki kolundan tutup kapalı pazar kısmına doğru götürdüğünü gördüm. Yakaladıkları kişinin yüzünde maske vardı, bacak kısımlarına vurduklarını gördüm. Kapalı pazar kısmına götürüp darp etmeye başladılar.

Elinde odunla Serkan Kavak da vardı. Polisle birlikte Serkan Kavak da vurmaya başladı. Polis bıraktıktan sonra Serkan vurmaya devam etti. Darp edilen kişi fırsatını bulup fırının oraya kaçtı. Serkan Kavak, polis ve ben de fırına yöneldim. Gaz saldırısı yeniden başladığı için evime gidemedim orda bir süre mahsur kaldım. Sokağa giren sarışın uzun boylu bir çocuk vardı. Bu çocuk Serkan Kavak tarafından darp edildi. 'Su almaya geldim. Vurmayın' diye bağırdığını duydum. Eve gitmek için hareket ettim. Orda bulunan birine 'hangi yolu kullanabilirim' diye sordum. Sıkıntı yok gidebilirsin dediler.

"Asarcıklı caddesine doğru çıkmaya başladım. Serkan Kavak'ın pasaj girişinde saklandığını gördüm. Ben çıkarken sen geri kaç dediğini duydum. Doğukan Bilir ve Ali İsmail'in sokağa girdiğini gördüm. Ali İsmail sokağa girmeden önce Hüseyin isimli bıyıklı polisle gaz maskeli başka polisin olduğunu gördüm. Sokağın başında ara sıra pusuya yatıyorlardı. Ali İsmail sokağa girdiğinde Hüseyin ve gaz maskeli polisler tarafından yakalanmaya çalıştı ama Doğukan Bilir'i darp ettiler.

Ardından Ali İsmail Korkmaz'ın bana doğru koştuğunu gördüm. Ben ters istikamete koştum. Beni görüp korkmasını istemedim. Polis ve esnafın tut, yakala şunu demelerinden çekindiğim için bir kapının ardına saklandım ve izledim.

Ali İsmail koşarken bizzat fırıncı esnafı tarafından yakalandı. Ali İsmail'in fırıncılar tarafından önü kesildiğinde kepenklere doğru hamle yaptı. Fırıncı tarafından çelme takıldı ve Ali İsmail orada dengesini kaybetti. Dengesini kaybedip düştükten sonra orda bulunan herkes tarafından darp edilmeye başladı. Sokağın diğer tarafından uzun boylu, kır saçlı saçları omuzlarında elinde copla gelen polis gördüm.
O polis ve polis memuru Mevlüt Saldoğan tarafından dövüldüğünü gördüm. Ardından Ali İsmail tekmelerle darp edilmeye başladı. Yüzünü korumaya çalışması fayda etmedi. Kafasını taşa vurdu ve bilincini orda kaybetti. Sığındığım kısımdan Ali İsmail'in yüzünü hafızama kazıdım. Gözleri kapalıydı. Ardından ben kapıdan sığındığım kısımdan çıktım. Ali'nin yavaş yavaş kendine geldiğini gördüm. Kendisine baktım ama bir şey yapamadım. Ardından diğer polis ve esnafın bana baktığını fark ettim. Orda kalakaldım. Kendine geldiğinde Mevlüt Saldoğan tarafından yeniden darp edildiğini gördüm.

Ali İsmail'in orda Mevlüt Saldoğan tarafından kafasına tekmeyle sert darbeler vurduğunu gördüm. Ali İsmail ani bir atakla ordan kaçtı. Sokağın ucuna gittiğinde ise sokağın ucunda pusuya yatan Hüseyin isimli polis ve gaz maskeli diğer polis tarafından tekrar darp edildi, copla bacaklarına vuruldu. Bulunduğum kısımda 'çevirin bunu, çevirin' diye bağırdıklarını duydum. Ali İsmail üçüncü kez darp edilişinde sokağın soluna dönüp gözden kayboldu. Ben bir süre daha bekledim, sonra çevik kuvvetin sokağa girip yanılmıyorsam Serkan Kavak'a 'Başımıza iş açacaksın sakin ol' dediklerini duydum. Sonra ordan ayrılıp eve döndüm."

Tanık konuşurken salonda başta Korkmaz ailesi olmak üzere birçok kişi ağladı. Tanık Yapıcı, anlatımlarından sonra salonda bulunan sanıkları teşhis etmeye başladı. Yapıcı, polis memuru Mevlüt Saldoğan'ı ve polis memuru Hüseyin Engin''i teşhis etti. Yapıcı, sanık Şaban Gökpınar'ın da sokakta olduğunu söyledi. Gökpınar'ın polis memuru Hüseyin'le birlikte hareket ettiğini ifade etti. Yapıcı, sanıklar Mevlüt Saldoğan, Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar, Yalçın Akdoğan, Ebubekir Harlar ve fırıncıları tek tek seçerek teşhis etti.


Kayseri'de Ali İsmail Korkmaz davası 2. duruşmasından fotoğraflar