Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında polis saldırısından kaçarken eli sopalı bir grup tarafından saldırıya uğrayan ve 35 gün yaşam savaşı verdikten sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın babası konuştu.

OĞLUM ZALİMLERİN KURBANI OLDU’

35 gündür hayat mücadelesi veren Ali İsmail Korkmaz için Eskişehir halkı da ‘Diren Ali’ eylemleri yapıyordu. 35 gündür hastane önünde Ali İsmail’in yaşama dönmesi için umutla bekleyen Korkmaz ailesi ölüm haberiyle birlikte yıkıldı.

Çocuğunun zalimler tarafından öldürüldüğünü ifade eden baba Şahap Korkmaz, “Oğlumuz Ali çok direndi ama zalimlerin kurbanı oldu. Ali’nin bu yaşta hayata veda etmesi haksızlıktır” dedi.

Oğlunun ölümünde polislerin caniliği hastanelerin ise büyük ihmalleri olduğunu belirten baba Korkmaz “Hastanenin büyük bir ihmali var. Oğlum hastaneye ilk geldiğinde müdahale edilseydi, karakola gönderilmeseydi bu durumda olmazdı, oğlum yaşardı. İçimiz yanıyor bu yapılanlar onların yanına kâr kalmasın” dedi.

İKİ AYRI SORUŞTURMA VAR

Korkmaz ailesinin Avukatı Heval Yıldız Karasu, otopsi raporunda ölümün; kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve buna bağlı komplikasyonlar sonucu ortaya çıkmıştır ifadelerinin yer aldığını söyledi.

Av. Karasu, Ali İsmail’in ölümüyle ilgili sürdürülen iki ayrı soruşturmada ihmali olan doktorlar ve kamera görüntülerindeki kesintiler nedeniyle bu konuda görev alan polislerin ifadesine başvurulduğunu söyledi. (Evrensel)