Eskişehir’deki Gezi Parkı protestoları sırasında, aralarında polislerinde bulunduğu kişilerce dövülen Ali İsmail Korkmaz’a son tekmeyi atan tutuklu polis Mevlüt Saldoğan ‘akıl sağlığı yerinde olmadığı’ gerekçesiyle tahliye talep ettiği ortaya çıktı.

Elif Örnek’in Sol Haber Portal’da yer alan haberine göre, Saldoğan’ın öldürme kastıyla hareket ettiğinin düşünülmesinin akla, vicdana ve yasaya aykırılık teşkil ettiği öne sürüldü.

Bir dönem AKP’den Nevşehir milletvekili aday adayı olan avukat Mutlu Karayılan, tahliye dilekçesinde Saldoğan’ı "15 yıldır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan başarılı polis memuru" olarak tanımladı.

Korkmaz ailesini ve avukatlarını “büyük bir gayretle aleyhte delil üretmeye çalıştığını” savunan Karayılan mahkemede defalarca kanıtlanmasına karşılık görüntülerde dövülen kişinin de Ali İsmail olmadığı iddia etti.

Saldoğan'ın ‘gerekirse nakdi kefaletle serbest bırakılması’ talebi, davaya bakan mahkeme tarafından reddedildi. Ali İsmail’in kendisine küfrettiğini öne süren Mevlüt Saldoğan, ifadesinde “Ayağımla yerdeki şahsı hafifçe dürttüm” demişti.