Eskişehir’de, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz ’ın dövüldüğü gece beyin kanaması geçirdiği halde, bunu fark etmeyen Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Hasan Gülcü ile aynı hastanede görevli polis Vedat Esen hakkında kaymakamlık tarafından soruşturmaya izin verilmediği ortaya çıktı. 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Eskişehir Savcılığı ise bölge idare mahkemesine itiraz etti. İtirazda “suç unsurlarının oluşup oluşmadığının ve delillerin takdir edilmesinin yargısal mercilerce soruşturulması gerektiği” vurgulandı.

Ali İsmail Korkmaz, dövüldüğü 2-3 Haziran gecesi tedavi için Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gitmiş, beyin kanaması geçirdiği halde, görevli Dr. Hasan Gülcü tarafından kendisine bir kas gevşetici yazılarak, gönderilmişti.

Ertesi gün yoğun bakıma kaldırılan Korkmaz, 10 Temmuz’da hayata veda etmişti. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı , Korkmaz’ın dövülmesine adı karışan polisler ve sivillerin yanı sıra, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nden Dr. Hasan Gülcü ve hastane polisi Vedat Esen hakkında “görevi ihmal” iddiasıyla soruşturma açtı. Fakat Tepebaşı Kaymakamlığı’nın 31 Temmuz’da her iki görevli hakkında “soruşturmaya yer olmadığı” gerekçesiyle izin vermediği ortaya çıktı.

Bunun üzerine Savcı Abdullah Tokgöz, 7 Ağustos’ta Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etti. Savcı Tokgöz, Dr. Gülcü ile ilgili itirazında, “suç unsurlarının oluşup oluşmadığının ve delillerin takdir edilmesinin yargısal mercilerce soruşturulması gerektiğini” vurguladı.