Soner Aydın/ Demokrat Haber

Mersin Emek ve Demokrasi Güçleri, Forum AVM önünde bir araya gelerek Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklar hakkında verilen karara tepki gösterdi.

Eskişehir’de Gezi Direnişi’nde bir ara sokakta polisler ve esnaf tarafından dövülerek katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davasında hakim sanık polislere 3 ile 10 yıl arasında hapis cezası verdi. Davaya tepki göstermek için bir araya gelen yurttaşlar Forum AVM önünde toplandı. Burada “Korkacaksınız, titreyeceksiniz, yıkılacaksınız”, “Son tekmeyi unutma”, açan yurttaşlar sık sık “Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

ESKİŞEHİR’DE FİİLEN, KAYSERİ’DE HUKUKEN ÖLDÜRÜLDÜ

Duruşma sonrası Kayseri Adliyesi önünde polisin karara tepki gösterenlere müdahale etmesini ve davayı değerlendiren Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, “Eskişehir’de fiilen öldürülen Ali İsmail Kayseri’de hukuken öldürüldü” dedi. Geçen duruşmada iddia makamının mütalaasında sanıkların olası kast ile adam öldürmeden cezalandırılmalarını istediğini dile getiren Antmen, “Ancak bugün karar duruşmasında mahkeme sanıklara; yaralamadan, yaralama kastını aşarak ölüme sebebiyet vermekten ceza verdi maalesef. Ama ben hala hukuka güveniyorum ve Yargıtay’ın bu kararı bozacağına inanmak istiyorum” diye konuştu.

ALİ’MİZ BİR KEZ DAHA KATLEDİLDİ

Mersin Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı gerçekleştiren aktivist Nilay Hoşaf ise, Haziran Direnişinde Eskişehir’de faşist güçler tarafından katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın karar duruşması Kayseri’de görüldü. Değişmeyen tek bir gerçek vardır; o da Ali’miz canımızın bir kez daha katledilmiştir. Ali İsmail Korkmaz’ı katledenler sözde yargılandı. ‘Emri ben verdim’ diyenlerin anılmadığı bir yargılamada katillere de aklanma düşüyordu” ifadelerini kullandı.

AKP’NİN ADALETİ İFLAS ETMİŞTİR

Mahkemenin verdiği ‘iyi hal’ indiriminin katilleri aklamadan başka bir şey olmadığını kaydeden Hoşaf, “Adalet arayan halkımızın, anaların, gençlerin, emekçilerin karara bütük bir tepki duyduğu açıktır. AKP iktidarı bütün katliamlarında olduğu gibi Ali İsmail davasında da adaletsizliğini ortaya koymuştur. Kendi arsızlıklarını ve hırsızlıklarını aklama konusunda büyük çaba harcayan AKP adaleti bu davada iflas etmiştir” diye belirtti.

TOMA'LI MÜDAHALE 

Dün (21 Ocak 2015) Ankara, İstanbul ve Eskişahir'de Ali İsmail Korkmaz kararını protesto için toplanan gruba polis biber gazı ve TOMA’larla müdahale etmişti.